Minkšti ir sultingi orkaitėje troškinti triušienos šonkauliukai

Kategorija: Patiekalai iš triušienos


Minkšti ir sultingi orkaitėje troškinti triušienos šonkauliukai

Paskelbė:

Šie orkaitėje troškinti triušienos šonkauliukai yra tikras skanumynas! Jų sultinga ir minkšta mėsa, apgaubta aromatingu daržovių ir prieskonių padažu, nepaliks abejingų. Šis patiekalas yra idealus tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Triušienos šonkauliukai yra lengvai paruošiami ir užtikrina, kad kiekvienas kąsnis bus skanus ir sultingas. Kepant orkaitėje, mėsa tampa itin švelni, o daržovės su pomidorų ir sultinio padažu sukuria nuostabią skonio kombinaciją.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Triušienos šonkauliukai: Triušiena yra liesa mėsa, turinti mažai riebalų ir daug baltymų, kurie yra būtini raumenų ir audinių atstatymui. Ji taip pat yra puikus vitamino B12, fosforo ir seleno šaltinis, kurie padeda palaikyti nervų sistemą, stiprina kaulus ir stiprina imunitetą.
  • Svogūnai ir česnakai: Svogūnai turi daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais, o česnakai pasižymi antibakterinėmis ir imunitetą stiprinančiomis savybėmis.
  • Pievagrybiai: Pievagrybiai turi daug skaidulų ir mažai kalorijų, todėl padeda reguliuoti virškinimą ir palaikyti sveiką kūno svorį. Be to, jie yra puikus vitamino D šaltinis, kuris svarbus kaulams ir imunitetui.
  • Poras ir rozmarinas: Poras turi daug vitaminų ir mineralų, o rozmarinas yra žinomas dėl savo antioksidacinių savybių, kurios padeda organizmui apsisaugoti nuo laisvųjų radikalų.


Ingredientai

  • švieži triušienos šonkauliukai: ~1,1 kilogramo (naudoju "Lapino puota" produkciją)
  • svogūnai: 1
  • poras: gabaliuko (~100 gramų)
  • česnakas: 4 skiltelių
  • smulkinti švieži rozmarino lapeliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • grūsta čili paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • rudieji pievagrybiai: 400 gramų
  • vištienos sultinys: 200 mililitrų
  • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės (240 gramų)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • miltai (apvoliojimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia triušienos šonkauliukus iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.

2. Tada apvoliojame miltuose ir nupurtome miltų perteklių.

3. Iš abiejų pusių apskrudiname šonkauliukus keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

4. Šonkauliukus sudedame į kepimo indą.

5. Kitoje keptuvėje įpilame šlakelį aliejaus, suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir kepame, kol šis suminkštėja.

6. Tuomet dedame pusžiedžiais supjaustytą porą, smulkiais kubeliais supjaustytas česnako skilteles, į 4 dalis pjaustytus pievagrybius, suberiame rozmariną, čili papriką ir kepame keletą minučių.

7. Tada supilame vištienos sultinį, konservuotus pomidorus, padidiname kaitrą ir kai tik užverda, supilame viską ant triušienos šonkauliukų.

8. Kepimo indą uždengiame su folija ir troškiname iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Skanaujame su mėgstamu garnyru!