Paelja su triušiena, ilgagrūdžiais ryžiais ir žirneliais
Kategorija: Triušiena
Ingredientai
- triušiena: 250 gramų
- ilgagrūdžiai ryžiai: 250 gramų
- svogūnai: 1
- šaldyti žirneliai: 100 gramų
- jaunų žirnių ankštys: 1 saujos
- jautienos arba vištienos sultinys: ~300-400 gramų (tinka ir iš kubelių)
- malta saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
- aliejus / sviestas (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių triušieną supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykite .
3. Tada į keptuvę pilkite aliejaus (aš pati naudoju rapsų) ir dėkite truputį sviesto.
4. Kai jau įkaista, dėkite susmulkintą svogūną ir truputį apkepinkite.
5. Po to dėkite triušieną. Kai pakepa tiek, kad jau negalima matyti žalios mėsos plotelių, berkite ryžius ir viską gerai sumaišykite.
6. Tada pilkite sultinį. Norint pagaminti šiek tiek "įmantriau" dalį sultinio galite pakeisti baltuoju vynu.
7. Kai viskas jau ims kunkuliuoti, sumažinkite ugnį, berkite žirnelius ir nuplautas žirnių ankštis, viską gerai pamaišykite bei uždenkite dangčiu. Viskas troškinsis maždaug 15 minučių - tai yyra kol išbrinks ryžiai.
8. Prieš pat pabaigą suberkite paprikos miltelius bei ciberžolę. Gerai permaišykite, kad viskas pasidengtų gražia gelsva spalva.
9. Prieš pat valgymą, jeigu norisi, galite truputį pašlakstyti citrinų sultimis. Skanaus!