Šašlykas stiklainyje: receptas, kuris stebina net gruzinus
Kategorija: Mėsos patiekalai / Kiauliena
Mes Jums siūlome nuostabų šašlyko receptą namų sąlygomis, kuris populiarus net pačioje Gruzijoje! Labai tikimės, jūsų namų ūkyje atsiras trilitrinių stiklainių?
1. Iš pradžių kiaulieną nuplauname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame druską, pipirus, prieskonius bei citrinos sultis.
2. Tuomet svogūnus supjaustome žiedais ir dedame prie kiaulienos, po to supilame vandenį. Paliekame marinuotis maždaug pusvalandį.
3. Bekoną supjaustome plonomis juostelėmis. Suveriame ant iešmelių kiaulieną, kaitaliodamos su bekonu ir svogūnu.
4. Po to į stiklainio dugną dedame likusius svogūnus. Į kiekvieną stiklainį turi tilpti 4-5 "iešmeliai".
5. Uždengiame stiklainį su folija. Iš išorės stiklainis privalo būti sausas.
6. Dedame į šaltą orkaitę (kad stiklainis nesprogtų). Paliekame maždaug 60-80 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
7. Paskui išjungiame orkaitę ir palaukiame maždaug 5 minutes. Atidarome lėtai, kad staigiai pasikeitus temperatūrai stiklainis nesprogtų.
8. Nuostabus šašlykas pagamintas, beliko patiekti ir skanauti!
Ingredientai
- kiaulienos (antrekoto): 1 kilogramo
- bekono: 250 gramų
- svogūnų: 2-3
- citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
- vandens: 100 mililitrų
- druskos
- pipirų
- kalendros
- kitų mėgstamų prieskonių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaulieną nuplauname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame druską, pipirus, prieskonius bei citrinos sultis.
2. Tuomet svogūnus supjaustome žiedais ir dedame prie kiaulienos, po to supilame vandenį. Paliekame marinuotis maždaug pusvalandį.
3. Bekoną supjaustome plonomis juostelėmis. Suveriame ant iešmelių kiaulieną, kaitaliodamos su bekonu ir svogūnu.
4. Po to į stiklainio dugną dedame likusius svogūnus. Į kiekvieną stiklainį turi tilpti 4-5 "iešmeliai".
5. Uždengiame stiklainį su folija. Iš išorės stiklainis privalo būti sausas.
6. Dedame į šaltą orkaitę (kad stiklainis nesprogtų). Paliekame maždaug 60-80 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
7. Paskui išjungiame orkaitę ir palaukiame maždaug 5 minutes. Atidarome lėtai, kad staigiai pasikeitus temperatūrai stiklainis nesprogtų.
8. Nuostabus šašlykas pagamintas, beliko patiekti ir skanauti!
Raktažodžiai:
kiauliena, bekonas, svogunai, citrinos sultys, vanduo, druska, pipirai, kalendra, prieskoniai, saslykai
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
Traškūs bavariški agurkai žiemai
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle
Grietinėje troškintos kepenys.
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Orkaitėje keptas plovas
Puikus užkandis iš vištos file
Sultingi skanūs beliašai!
Ispaniškas vištienos troškinys
Portugališkas keptų bulvių receptas
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Silkė acto marinate
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Gardieji čenakai su kiauliena
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Kalakutienos guliašas