Šašlykas stiklainyje: receptas, kuris stebina net gruzinus
Kategorija: Mėsos patiekalų receptai / Patiekalai iš kiaulienos
Mes Jums siūlome nuostabų šašlyko receptą namų sąlygomis, kuris populiarus net pačioje Gruzijoje! Labai tikimės, jūsų namų ūkyje atsiras trilitrinių stiklainių?
1. Iš pradžių kiaulieną nuplauname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame druską, pipirus, prieskonius bei citrinos sultis.
2. Tuomet svogūnus supjaustome žiedais ir dedame prie kiaulienos, po to supilame vandenį. Paliekame marinuotis maždaug pusvalandį.
3. Bekoną supjaustome plonomis juostelėmis. Suveriame ant iešmelių kiaulieną, kaitaliodamos su bekonu ir svogūnu.
4. Po to į stiklainio dugną dedame likusius svogūnus. Į kiekvieną stiklainį turi tilpti 4-5 "iešmeliai".
5. Uždengiame stiklainį su folija. Iš išorės stiklainis privalo būti sausas.
6. Dedame į šaltą orkaitę (kad stiklainis nesprogtų). Paliekame maždaug 60-80 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
7. Paskui išjungiame orkaitę ir palaukiame maždaug 5 minutes. Atidarome lėtai, kad staigiai pasikeitus temperatūrai stiklainis nesprogtų.
8. Nuostabus šašlykas pagamintas, beliko patiekti ir skanauti!
Ingredientai
- kiaulienos (antrekoto): 1 kilogramo
- bekono: 250 gramų
- svogūnų: 2-3
- citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
- vandens: 100 mililitrų
- druskos
- pipirų
- kalendros
- kitų mėgstamų prieskonių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaulieną nuplauname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame druską, pipirus, prieskonius bei citrinos sultis.
2. Tuomet svogūnus supjaustome žiedais ir dedame prie kiaulienos, po to supilame vandenį. Paliekame marinuotis maždaug pusvalandį.
3. Bekoną supjaustome plonomis juostelėmis. Suveriame ant iešmelių kiaulieną, kaitaliodamos su bekonu ir svogūnu.
4. Po to į stiklainio dugną dedame likusius svogūnus. Į kiekvieną stiklainį turi tilpti 4-5 "iešmeliai".
5. Uždengiame stiklainį su folija. Iš išorės stiklainis privalo būti sausas.
6. Dedame į šaltą orkaitę (kad stiklainis nesprogtų). Paliekame maždaug 60-80 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
7. Paskui išjungiame orkaitę ir palaukiame maždaug 5 minutes. Atidarome lėtai, kad staigiai pasikeitus temperatūrai stiklainis nesprogtų.
8. Nuostabus šašlykas pagamintas, beliko patiekti ir skanauti!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
kiauliena, bekonas, svogunai, citrinos sultys, vanduo, druska, pipirai, kalendra, prieskoniai, saslykai
Panašūs receptai
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Kepta višta ant stiklainio
Kibinai su kiauliena
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
Kalėdinis kepsnys
Nuostabus uzbekų plovas
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
Grietinėje troškintos kepenys.
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Sultingi skanūs beliašai!