Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine

Paskelbė:

Ingredientai

  • maltas kiaulienos kumpis: 600 gramų
  • šaltai rūkyta kiaulienos šoninė: 10 juostelių
  • svogūnai: 0,5 (nedidelio)
  • kiaušiniai: 1
  • malti džiūvėsėliai: kelių šaukštų
  • džiovinti čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kajeno paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežios petražolės: žiupsnelio (supjaustytų)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • mediniai iešmeliai: 10


Recepto paruošimas

1. Pradžioje iešmelius pamerkiame į šaltą vandenį 30 minučių.

2. Tuomet į faršą įtarkuojame svogūną, įmušame kiaušinį, įberiame džiūvėsėlius bei sudedame išvardintus prieskonius. Viską gerai išminkome, faršas turi gautis tvirtas.

3. Faršą padaliname į 10 lygių dalių.

4. Tada formuokite pailgus "volelius" bei kiekvieną persmeigiame nusausintu iešmeliu ir apsukame su šonine.

5. Kiekvieną iešmelį apskrudimame keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinto aliejaus.

6. Sudedame į skardą išklotą su kepimo popieriumi bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.

7. Galiausiai patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaus!



Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook