Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai su sūriu, kepti orkaitėje
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos
Ingredientai
- maltas kiaulienos kumpio faršas: 1 kilogramo
- kiaušiniai: 2
- česnakas: 2 skiltelės
- malti džiūvėsėliai: 3-4 valgomųjų šaukštų
- džiovinti čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio
- pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- majonezas: 9 arbatinių šaukštelių
- pomidorų padažas: 9 arbatinių šaukštelių
- fermentinis sūris: 100 gramų
- morkos: 2
- svogūnai: 1
- geltonosios paprikos: 1
- šaldyti žalieji žirneliai: 2 saujos
- džiovinti raudonėliai
- pjaustytos šviežios petražolės
- druska
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į faršą įmušame kiaušinius, įspaudžiame česnako skilteles, suberiame džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
2. Tuomet nuskustą morką sutarkuojame per burokinę tarka.
3. Pakepame keletą minučių keptuvėje su trupučiu aliejaus.
4. Tada sudedame kubeliais supjaustytą svogūną, papriką bei dar pakepame keletą minučių. Sudedame raudonėlius, petražoles bei pagardiname druska, išmaišome bei išjungiame ugnį. Sudedame žirnelius bei dar kartą išmaišome.
5. Po to paruoštą faršą padaliname į 9 lygias dalis. Iš kiekvieno formuojame paplotėlius, padarydami šonuose bortelius.
6. Ant paplotėlio dugno dedame po 1 arbatinį šaukštą majonezo bei tolygiai paskirstome.
7. Kiekvieną įdarome pakeptomis daržovėmis bei ant viršaus uždedame po šaukštelį pomidorų padažo.
8. Kepkame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių arba kol iškeps.
9. Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos, užberkiame tarkuoto fermentinio bei kepame, kol išsilydys sūris.
10. Galiausiai patiekiame su bulvių koše. Skanaujame!