Greitai paruošiami tinginių koldūnai su lavašu ir malta mėsa

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Greitai paruošiami tinginių koldūnai su lavašu ir malta mėsa

Paskelbė:

Ingredientai

  • Lavašas: 1 vnt.
  • Malta mėsa: 300 g
  • Svogūnas: 1 vnt. (tarkuotas)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Vanduo: 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė: 4 valg. šaukštai
  • Vanduo (padažui): 1 stiklinė


Recepto paruošimas

1. Paruoškite įdarą: maltą mėsą sumaišykite su druska, pipirais, tarkuotu svogūnu ir 1 valg. šaukštu vandens. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

2. Paruoškite lavašą: ant švaraus paviršiaus ištieskite lavašą ir tolygiai paskirstykite paruoštą mėsos įdarą per visą lavašo paviršių.

3. Susukite lavašą: pradėdami nuo vieno krašto, atsargiai susukite lavašą į vyniotinį, stengdamiesi, kad įdaras liktų viduje.

4. Supjaustykite vyniotinį: aštriu peiliu supjaustykite vyniotinį maždaug 2 cm pločio griežinėliais.

5. Paruoškite padažą: atskirame inde sumaišykite 4 valg. šaukštus grietinės su 1 stikline vandens. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

6. Troškinkite suktinukus: sudėkite supjaustytus lavašo suktinukus į puodą arba gilią keptuvę, užpilkite paruoštu padažu, kad suktinukai būtų apsemti. Uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol mėsa bus pilnai išvirusi.

7. Patiekite: išvirusius suktinukus atsargiai išimkite iš puodo ir patiekite karštus.

8. Galite papuošti šviežiais žalumynais arba patiekti su papildomu grietinės padažu.

9. Santrauka: Šis greitai paruošiamų tinginių koldūnų su lavašu ir malta mėsa receptas yra puikus pasirinkimas, kai norite pasimėgauti koldūnų skoniu be ilgo gaminimo proceso. Naudojant lavašą kaip tešlos pakaitalą, sutaupysite laiko, o patiekalas išliks sultingas ir skanus.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook