Traškūs kiaulienos kepsneliai su bulvių koše

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Traškūs kiaulienos kepsneliai su bulvių koše

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaulienos kepsneliai: 4 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Džiūvėsėliai: 100 g
  • Paprikos milteliai: 1 a.š.
  • Ciberžolė: 0,5 a.š.
  • Aliejus kepimui: 50 ml
  • Bulvės: 800 g
  • Sviestas: 50 g
  • Pienas: 100 ml
  • Marinuoti burokėliai: 200 g


Recepto paruošimas

1. Kiaulienos kepsnelių paruošimas: Kiaulienos kepsnelius švelniai išmuškite mėsos plaktuku, kad jie taptų plonesni ir vienodo storio. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.

2. Marinavimas: Paruoštus kepsnelius sudėkite į indą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent 30 minučių, kad mėsa įgautų daugiau skonio.

3. Paniravimas: Kiaušinius išplakite dubenyje.

4. Kitame inde sumaišykite džiūvėsėlius su paprikos milteliais ir ciberžole. Išmarinuotus kepsnelius pirmiausia merkite į išplaktą kiaušinį, tada apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje, kad jie tolygiai pasidengtų.

5. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.

6. Sudėkite paruoštus kepsnelius ir kepkite po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Iškeptus kepsnelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

7. Bulvių košės paruošimas: Bulves nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 15–20 minučių).

8. Nusausinkite vandenį, įdėkite sviestą ir šlakelį pieno, tada sutrinkite iki vientisos, purios masės. Jei reikia, pagardinkite druska.

9. Patiekimas: Kepsnelius patiekite su bulvių koše ir marinuotais burokėliais. Papuoškite šviežiomis žolelėmis, jei norite.