Kiaulienos sprandinės didkepsniai karšto oro gruzdintuvėje

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Kiaulienos sprandinės didkepsniai karšto oro gruzdintuvėje

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė: 1 kg
  • Sojų padažas: 6 valgomieji šaukštai
  • Svogūnas: 0,5 vnt.
  • Česnakas: 3 skiltelės
  • Aliejus: 2 valgomieji šaukštai
  • Worcesterio padažas: 1 arbatinis šaukštelis
  • Čili milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio 


Recepto paruošimas

1. Mėsos paruošimas: Kiaulienos sprandinę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 1,5–2 cm storio kepsniais.

2. Marinato paruošimas: Dubenyje sumaišykite sojų padažą, smulkiai pjaustytą pusę svogūno, susmulkintas česnako skilteles, aliejų, Worcesterio padažą ir čili miltelius.

3. Marinavimas: Įdėkite kepsnius į marinatą, gerai įtrinkite ir palikite marinuotis kambario temperatūroje 15 minučių. Norint intensyvesnio skonio, marinuokite šaldytuve 1–2 valandas.

4. Gruzdintuvės paruošimas: Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 180 °C temperatūros.

5. Kepimas: Sudėkite kepsnius į gruzdintuvės krepšelį vienu sluoksniu, kad jie nesiliestų.

6. Kepkite 35–40 minučių, kepimo viduryje apversdami kepsnius, kad jie tolygiai apskrustų.

7. Patiekimas: Iškepusius kepsnius išimkite, leiskite jiems kelias minutes pailsėti ir patiekite su mėgstamu garnyru ar salotomis.

8. Santrauka: Kiaulienos sprandinės didkepsniai, paruošti karšto oro gruzdintuvėje, yra sultingi, minkšti ir turi traškią plutelę. Šis gaminimo būdas leidžia sumažinti riebalų kiekį, išlaikant patiekalo skonį ir tekstūrą. Marinatas, pagamintas iš sojų padažo, Worcesterio padažo ir čili miltelių, suteikia mėsai ypatingą skonį su švelniu aštrumu. Patiekalas tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.