Gardieji čenakai su kiauliena

Kategorija: Kiauliena


Gardieji čenakai su kiauliena

Paskelbė:
29 Vasario 2020
Kadangi šiandien buvau turguje ir įsigijau labai gražius indelius čenakams, nusprendžiau tuojau pat juos ir išbandyti. Vienintelis žodis, kuris tinka apibūdinti šio patiekalo skonį, – skanumėlis!

Labai mėgstu čenakus, nes jie yra lengvo, bet kartu ir nepaprasto skonio. Be to, juos gana lengva pasigaminti.

2 porcijoms (1 l indeliai) reikės:
  • 4 didelių bulvių;
  • 2 didelių morkų;
  • pusė didelio svogūno;
  • 500 g kiaulienos;
  • 2 kubelių sultinio (naudojau vištienos su žolelėmis);
  • 4 lauro lapų;
  • 4 didelių šaukštų pomidoro padažo;
  • 2 didelių šaukštų grietinės;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  • Iš pradžių nuskutame bulves, jas supjaustome kubeliais ir iš karto dedame į indelius (turėtų gautis maždaug du sluoksniai). Įmetame sultinio kubelį.
  • Ant bulvių į indelius dedame supjaustytas morkas – tiek, kad užtengtų bulves. Įmetame du lauro lapus. Ant morkų sudedame supjaustytą svogūną, o ant svogūnų sudedame vidutiniais gabaliukais supjaustytą mėsą. Ant mėsos uždedame po du šaukštus pomidorų padažo ir vieną šaukštą grietinės.
  • Į indelius įpilame virinto vandens – tiek, kad apsemtų mėsą. Viską pašauname į orkaitę maždaug valandai. Kai vandenukas indeliuose užvirs, išmaišykite pomidorų padažą ir grietinę. Palaikykite orkaitėje pusvalandį – kol suminkštės daržovės ir išvirs mėsa. Jeigu bus per mažai prieskonių, įberkite druskos ir pipirų.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: