Netikras zuikis su miško grybais

Kategorija: Kiauliena


Netikras zuikis su miško grybais

Paskelbė:
24 Spalio 2024

Ingredientai

  • Maltos kiaulienos: 1 kg
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Didelis svogūnas: 1 vnt.
  • Virtų miško grybų: 0,5 l
  • Džiovintas čiobrelis: 0,5 a. š.
  • Persilado prieskoniai: 1 a. š.
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Batono riekės: 3 vnt.
  • Aliejus (kepimui): 1 v. š.
  • Grietinėlė (12%): 200 ml



Recepto paruošimas

1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite svogūną, kol jis taps minkštas ir gelsvas.

3. Batono riekeles užpilkite grietinėle ir palikite jas pamirkti.

4. Maltą kiaulieną sumaišykite su kiaušiniu, prieskoniais, smulkintais grybais ir kepintu svogūnu.

5. Įpilkite grietinėlėje mirkytą batoną ir gerai išminkykite mėsos masę, kol ji taps vientisa ir glotni.

6. Formuokite zuikio formos kepsnį arba kelis mažesnius kepinukus. Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi.

7. Zuikį kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, kol gražiai apskrus.

8. Išimkite ir patiekite su bulvių koše bei marinuotomis daržovėmis.

9. Santrauka: Netikras zuikis su miško grybais – tai sotus, tradicinis patiekalas, kuriame derinamas sultingas kiaulienos skonis su aromatingais grybais. Šis patiekalas ne tik suteiks sotumo jausmą, bet ir aprūpins organizmą vertingais baltymais, vitaminais bei skaidulomis.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: