Tradicinis plovas kitaip - su morkomis, paprikomis ir pievagrybiais

Kategorija: Kiauliena


Tradicinis plovas kitaip - su morkomis, paprikomis ir pievagrybiais

Paskelbė:
29 Sausio 2024

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinės: 500 gramų
  • morkų: 2
  • svogūnų: 2
  • saldžiųjų raudonų paprikų: 0,5
  • pievagrybių: 16
  • ryžių: 400 gramų
  • druskos
  • pipirų
  • česnakų: 2



Recepto paruošimas

1. Pradžioje kiaulieną supjaustome mažais gabalėliais bei apkepame aliejuje, kol apskrus kartu su supjaustytais pievagrybiais.

2. Suberiame kartu su likusiu aliejumi keptuvėje į ketaus metalo puodą bei apibarstome druska ir pipirais.

3. Tuomet morkas sutarkuojame bei apkepame aliejuje su smulkiai supjaustytais svogūnais bei paprikomis, kol gražiai apskrus.

4. Suberiame ant keptos kiaulienos bei apibarstome druska ir pipirais.

5. Tada suberiame ant morkų bei uždedame per pusę perpjautas česnakų galvas (nuimame tik sausas luobeles ir nuplauname).

6. Supilame kelis kartus šaltame vandenyje perplautus ryžius. Užpilame vandens tiek, kad apsemtų ryžius per 2 pirštus. Pabarstome druska, pipirais bei smulkiai supjaustytomis kalendromis.

7. Puodą uždengiame bei pašauname 60 minučių į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

8. Plovą sumaišome bei patiekiame su raugintais agurkais. Skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: