Puikiai pavykęs kalakuto kepenėlių paštetas

Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos


Puikiai pavykęs kalakuto kepenėlių paštetas

Paskelbė:

Ingredientai

  • kalakuto kaklai: 1
  • kalakutienos kepenelės: 600 gramų
  • lauro lapai: 2
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kvapiųjų pipirų grūdeliai: 4
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • svogūnai: 1
  • sviestas: 50 gramų
  • konjakas: 3 valgomųjų šaukštų
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • maltas muskato riešutas: žiupsnio


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių į puodą dėkite kalakuto kaklą, berkite druskos, lauro lapus, kvapiuosius pipirus ir česnako skiltelę.

2. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir užkaiskite virti. Užvirus nugraibykite putas, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 40-50 minučių.

3. Po to išvirusią mėsą nukaulinkite nuo kalakuto kaklo ir atidėkite į šoną.

4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Svogūną smulkiai supjaustykite bei pakepinkite svieste.

5. Sudėkite kalakuto kepenėles ir pakepinkite vis pavartydamos maždaug 15 minučių. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.

6. Įpilkite grietinėlės bei konjako. Pakaitinkite, kol alkoholis išgaruos.

7. Mėsą nuo kalakuto kaklo bei kepenėles sumalkite arba susmulkinkite virtuviniu kombainu, kaip jums patogiau bei skaniau. Aš pati maliau.

8. Po to į sumaltą masę įmaišykite, jei liko skysčio iš keptuvės, kur kepė kepenėlės.

9. Masę gerai išmaišykite. Pilstykite į indelius ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook