Tarybiniai šniceliai su balta duona ir padažu, kaip valgykloje!

Kategorija: Kiauliena


Tarybiniai šniceliai su balta duona ir padažu, kaip valgykloje!

Paskelbė:
21 Sausio 2024

Ingredientai


  • kiaulienos faršas: 200 gramų
  • jautienos faršas: 200 gramų
  • kalakutienos faršas: 100 gramų (arba naudojame tiek pat kiaulienos/jautienos faršo)
  • balta duona: 2 nedidelių riekelių
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 80 mililitrų
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • druska: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
Kepimui:
  • džiūvėsėliai: 240 mililitrų
  • aliejus
Padažui:
  • pienas: 240 mililitrų
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • krapai: 1 saujos (švieži, susmulkinti)
  • druska
  • juodieji pipirai


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nupjaukite duonos plutelę, sutrupinkite minkštimą, užpilkite pienu ir išmaišykite.

2. Palikite brinkti maždaug 10 minučių.

3. Tuomet nulupkite svogūną bei česnako skiltelę.

4. Svogūną itin smulkiai susmulkinkite, o česnako skiltelę sutrinkite česnako spaustuku.

5. Tada viename dubenyje sumaišykite faršą, vieną kiaušinį, nuspaustą duonos minkštimą, tris ketvirtadalius arbatinio šaukštelio druskos bei pipirus.

6. Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilkite du valgomuosius šaukštus pieno, likusio nuo duonos. Išmaišykite.

7. Po to į lėkštę supilkite džiūvėsėlius.

8. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies.

9. Imkite vieną saujelę faršo, suformuokite ploną (maždaug vieno centimetro storio) šnicelį, įmerkite į kiaušinio plakinį, tuomet apvoliokite iš abiejų pusių džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvę.

10. Kepkite iš abiejų pusių, kol šnicelis įgaus gražų rudą atspalvį.

11. Šitaip suformuokite bei iškepkite visus šnicelius. Iškepusius šnicelius sudėktie į lėkštę.

12. Padažas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą and vidutinio kaitrumo ugnies, suberkite miltus ir pakepinkite, kol šie pasidarys auksinės spalvos.

13. Tuomet supilkite pieną, gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas vos sutirštės. Sudėkite grietinę, krapus ir išmaišykite.

14. Padažą nuolatos maišydamos kaitinkite kelias minutes, kol pasidarys šiek tiek tirštesnis. Pagardinkite druska bei pipirais.

15. Padažą užpilkite ant šnicelių prieš pat patiekdami. Skanaukite!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: