Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio
Kategorija: Sriubos
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti paprastos ir nuostabios žuvienės receptu, kuri yra gaminama su perlinėmis kruopomis. Ją galite gaminti tiek iš atlikusių lašišos dalių - galvų, uodegų ir kaulų (to kas atlieka išdarinėjus pilną žuvį), bet taip pat galite ir nusipirkti lašišos ar kitos žuvies rinkinį žuvienei, kurių galima rasti įvairiose parduotuvėse. Čia jau Jums rinktis - abiem atvejais, rezultatas Jūsų nenuvils.
1. Iš pradžių apverdame lašišą ir apvirus, nusunkiame sultinį, kuriame toliau virsime sriubą, o nusunktą žuvį reikia nukaulinti.
2. Žuvies sultinį padruskiname, sumetame lauro lapelius ir suberiame perlines kruopas, paverdame maždaug 10-15 minučių, kol kruopos kiek apvirs.
3. Per tą laiką, kol sultinys verda, susipjaustome svogūną bei morkas. Viską apkepame svieste ir susismulkiname likusias daržoves.
4. Kai jau perlinės kruopos apverda, suberiame bulves, apkeptas daržoves, joms pavirus maždaug 5 minutes, suberiame kaparėlius ir salierą, taip pat smulkiai pjaustytus pomidorus ir jau visai į sriubos virimo pabaigą, suberiame petražoles ir užberiame šviežiai maltų pipirų ir sudedame nukaulintą žuvį.
5. Patikriname ar jau minkštos perlinės kruopos, ir jeigu dar ne, paverdame, bet ne iki visiško kruopų subliuškimo, daug skaniau, kai valgant jos šiek tiek jaučiasi.
6. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- lašišos galvos, uodegos, kaulai - to kas lieka išdarinėjus pilną žuvį (tinka ir specialus lašišos arba kitos rinkinys, kurį galima įsigyti parduotuvėse)
- druska: 0,5 valgomojo šaukšto (arba pagal skonį)
- pipirai: žiupsnio
- lauro lapeliai: 4
- perlinės kruopos: poros saujelių (arba pagal skonį)
- morkos: 2-3 vidutinio dydžio)
- raudonieji svogūnai: 0,5
- pomidorai: 2-3 mažesni
- petražolės: 1 saujelės
- kaparėliai: 1 šaukšto
- saliero stiebai: 1
- bulvės: 2-3 (arba pagal skonį)
- sviestas: 50 gramų
- vanduo: 1 litro
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių apverdame lašišą ir apvirus, nusunkiame sultinį, kuriame toliau virsime sriubą, o nusunktą žuvį reikia nukaulinti.
2. Žuvies sultinį padruskiname, sumetame lauro lapelius ir suberiame perlines kruopas, paverdame maždaug 10-15 minučių, kol kruopos kiek apvirs.
3. Per tą laiką, kol sultinys verda, susipjaustome svogūną bei morkas. Viską apkepame svieste ir susismulkiname likusias daržoves.
4. Kai jau perlinės kruopos apverda, suberiame bulves, apkeptas daržoves, joms pavirus maždaug 5 minutes, suberiame kaparėlius ir salierą, taip pat smulkiai pjaustytus pomidorus ir jau visai į sriubos virimo pabaigą, suberiame petražoles ir užberiame šviežiai maltų pipirų ir sudedame nukaulintą žuvį.
5. Patikriname ar jau minkštos perlinės kruopos, ir jeigu dar ne, paverdame, bet ne iki visiško kruopų subliuškimo, daug skaniau, kai valgant jos šiek tiek jaučiasi.
6. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
druska, lasisa, zuvis, zuviene, sriuba, perlines kruopos, pipirai, morkos, svogunai, pomidorai, petrazoles, kapareliai, saliero stiebai, bulves, sviestas
žuvienė su perlinėmis kruopomis
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Padažas prie lašišos iš grietinėlės
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Rūkytos lašišos užtepėlė su maskarpone
VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS
Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje
Lašišos iešmeliai
Sriuba su porais ir lašiša
Žuvimi įdaryti kiaušiniai
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
ŽUVIES SUKTINUKAI
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Tuno sevičė (ceviche)
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje
Šviežia laukinė lašiša paruošta žemoje temperatūroje su garintomis daržovėmis ir citrina
Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies