Klasikinis sūrainis - cheeseburger

Kategorija: Užkandžiai / Jautiena, veršiena


Klasikinis sūrainis - cheeseburger

Paskelbė:
05 Kovo 2023

Ingredientai


  • jautienos faršas: 300 gramų
  • "Dūminis čipotle" majonezo padažas: pagal skonį
  • salotų lapai: kelių
  • amerikietiškas sūris: 2 lapelių
  • brioche bandelės su sezamo sėklomis: 2
  • druska (rekomenduoju jūros druską)
  • pipirai
  • rūkyta šoninė: 4 juostelių (pasirinktinai)

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į jautienos faršą įberiame druską (jos nepagailime) ir pipirus, viską išmaišome ir paliekame mėsą pailsėti maždaug 15 minučių.
2. Susmulkiname salotas ir perpjauname brioche bandeles perpus.
3. Faršą suformuojame į apvalių mėsainių formą.
4. Pasirinktinai: Keptuvėje iškepame rūkytą šoninę iki norimo traškumo lygio. Jos galima ir visai nedėti.
5. Kai šoninė iškepa - paliekame riebalus keptuvėje. Į keptuvę sudedame mėsainių paplotėlius ir kepame maždaug 4-5 minutes, esant vidutinio stiprumo kaitrai. Stengiamės nevartyti, kad apskurstų abi pusės tolygiai.
6. Ant kiekvieno mėsainio paplotėlio uždedame amerikietiško sūrio ir išjungę kaitrą paliekame maždaug minutę, kad ištirptų sūris.
7. Po to išimame iš keptuvės mėsą ir paliekame ją pastovėti 4 minutes. Per tą laiką pasiruošiame bandeles.
8. Konstruojame sūrainį, tokia tvarka: Brioche bandelė, "Dūminio čipotle majonezo" padažas, salota, mėsainio paplotėlis su sūriu ir jei norisi traški šoninė, po to viską uždarome su likusia brioche bandele. Jei mėgstate daugiau padažo jį galima užtepti ir ant viršutinės bandelės dalies. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: