Šparaginių pupelių troškinys su mėsa (faršu)
Kategorija: Mėsos patiekalai
Tikriausiai jau daugelis, labai puikiai žino, kad itin skanu šparagines pupeles pakepti ant sviesto su džiūvėsėliais. Bet, kad ir kaip būtų liūdna, net ir pats skaniausias patiekalas per ilgą laiką kiek pabosta ir tenka ieškoti vis naujų receptų. Tai va, šį kartą gaminsime troškinį su šparaginėmis pupelėmis ir mėsa (renkuosi faršą).
1. Pirmiausia šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite į norimo ilgio gabaliukus.
2. Tada maltą mėsą (faršą) gerai apkepkite su šlakeliu aliejaus. Bebaigiant kepti užberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų.
3. Susmulkintą svogūną pakepinkite atskiroje keptuvėje, morkas supjaustykite rutuliukais ir pakepinkite kartu su svogūnu.
4. Cukiniją supjaustykit pusmėnuliais ir suberkite į tą pačią keptuvę, kur kepa morkos. Viską pagardinkite druska.
5. Į puodą suverskite keptą faršą, šparagines pupeles ir keptas daržoves, įpilkite sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 10 minučių.
6. Tuomet įmeskite supjaustytus pomidorus, sukrėskite pomidorų pastą, pagardinkite prieskoniais (šiuo atveju jūsų skonio reikalas, aš pati naudojau čili miltelius, adžikos granules, petražoles) ir troškinkite dar apie 10 minučių. Nepamirštame pamaišyti!
7. Viskas, mūsų troškinys su šparaginėmis pupelėmis ir mėsa yra paruoštas. Labai skanu patiekti su orkaitėje keptų bulvių skiltelėmis arba šviesios duonos skrebučiu. Skanaus!
Ingredientai
- šparaginės pupelės: 500 gramų
- malta mėsa (faršas): 500 gramų
- morkos: 2 vidutinio dydžio
- pomidorai: 3
- svogūnai: 1 didelės galvos
- cukinijos: 0,5
- pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
- sultinys: 1 stiklinės (200 mililitrų)
- mėgstami prieskoniai (renkuosi maltus čili pipirus, maltus juodus pipirus, adžiką, petražoles ir panašius)
- druska
- Kepimui:
- aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite į norimo ilgio gabaliukus.
2. Tada maltą mėsą (faršą) gerai apkepkite su šlakeliu aliejaus. Bebaigiant kepti užberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų.
3. Susmulkintą svogūną pakepinkite atskiroje keptuvėje, morkas supjaustykite rutuliukais ir pakepinkite kartu su svogūnu.
4. Cukiniją supjaustykit pusmėnuliais ir suberkite į tą pačią keptuvę, kur kepa morkos. Viską pagardinkite druska.
5. Į puodą suverskite keptą faršą, šparagines pupeles ir keptas daržoves, įpilkite sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 10 minučių.
6. Tuomet įmeskite supjaustytus pomidorus, sukrėskite pomidorų pastą, pagardinkite prieskoniais (šiuo atveju jūsų skonio reikalas, aš pati naudojau čili miltelius, adžikos granules, petražoles) ir troškinkite dar apie 10 minučių. Nepamirštame pamaišyti!
7. Viskas, mūsų troškinys su šparaginėmis pupelėmis ir mėsa yra paruoštas. Labai skanu patiekti su orkaitėje keptų bulvių skiltelėmis arba šviesios duonos skrebučiu. Skanaus!
Raktažodžiai:
pupeles, sparagines pupeles, mesa, farsas, troskinys, morkos, pomidorai, svogunai, cukinijos, pomidoru pasta, sultinys, prieskoniai, petrazoles, adzika, druska, pipirai
Žaliosios šparaginės pupelės su grietinėle
Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
Čili sriuba su faršu
Avinžirniai su šparaginėmis pupelėmis
Troškinys su malta mėsa
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle ir sūriu, be mėsos
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
Keto konjac makaronai su tofu
RECEPTAS: KALAKUTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Vištienos kebabas
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
čili sriuba / troškinys su faršu
Lobio sriuba - gruziniškas pupelių užkandis su kalendra ir svogūnais
Tailandietiški makaronai su vištiena
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Paprasti čenakai su malta mėsa
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Malta mėsa įdarytos bulvės
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Kotletai troškinti su bulvėmis
Čili sriuba (aštri sriuba)