Vištienos kebabas

Kategorija: Grill / Lauke / Vištiena ir paukštiena


Vištienos kebabas

Paskelbė:
29 Geg. 2020
Ingredientai
Kebabui: 1,7 kg    Vištienos kumpeliai
2 vnt.    Pomidorai
1 vnt.    Agurkai ilgi
4 vnt.    Tortilijos
sauja    Salotos
pagal skonį    Svogūnai
sauja    Morkos tarkuotos

Marinatui:
100 g    Jogurtas natūralus
4 šaukštelis    Pomidorų pasta
3 skiltelė    Česnakai
1/2 šaukštelis    Kajeno pipirai
1,5 šaukštelis    Juodieji malti pipirai
2 šaukštelis    Ciberžolė
1 šaukštelis    Kuminai
10 g    Mėtos
3 šaukštelis    Raudonėliai džiovinti
1 šaukštelis    Druska
100 ml    Alyvuogių aliejus

Česnakiniam tzatziki padažui:
300-400 g    Jogurtas natūralus (graikiškas)
200 g    Agurkai
 žiupsnelis    Druska
1 skiltelė    Česnakai 1/4 vnt.   
 Citrinų sultys
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
10 g    Mėtos lapeliai
10 g    Krapai
1/2 šaukštelis  Druska

Adžikai:

35 g    Čili pipirai švieži
1/2 šaukštelis    Druska
1 skiltelė    Česnakai
1 šaukštelis    Kalendros grūdeliai malti
1/2 šaukštelis    Kuminai
75 g    Pomidorų pasta


Mėsos marinavimas:

Atidžiai nukaulinkite vištieną ir mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kitame inde sumaišykite 1 citrinos sultis, jogurtą, pomidorų tyrę, sutrintas česnako skilteles, maltus kajeno pipirus, maltus juoduosius pipirus, maltą ciberžolę, maltą kuminą, smulkiai supjaustytą mėtą, džiovintus raudonėlius, druską ir aliejų. Sudėkite vištienos gabaliukus ir viską labai gerai išmaišykite. Marinuotis palikite pernakt.

Tzatziki padažo gaminimas:

Nulupkite agurko luobelę ir sutarkuokite jį stambiąją tarkos dalimi. Užpilkite žiupsnį druskos, sumaišykite ir palikite 10 min. pastovėti, kad agurkas išleistų vandenį. Tada per marlę išspauskite skystį ir nusausintą agurką sumaišykite su jogurtu. Į padažą išspauskite česnaką bei citrinos sultis. Supilkite maltus juoduosius pipirus, ½ šaukštelio smulkios druskos, bei smulkiai supjaustytus mėtos lapelius ir krapus (be stiebelių). Gerai viską sumaišę uždenkite ir taip pat palikite šaldytuve pernakt.

Adžika:

Į vientisą masę sumalkite aštrius raudonuosius pipirus, česnako skiltelę ir labai gerai sumaišykite su druska, malta kalendra, maltu kuminu, bei pomidorų tyre. Pagamintą adžiką taip pat palikite pernakt vėsioje vietoje, kad „nurimtų“ aitrumas.

Kebabo gaminimas:

Jei mėsą kepate grilyje, suverkite ją ant sudrėkintų iešmelių ir iškepkite. Jei kepate keptuvėje, ant iešmelio suverkite jau iškepusius mėsos gabaliukus. Trumpai paskrudinkite tortilijos blynus. Jie taps dar skanesni. Kol mėsa kepa, smulkiau supjaustykite naudojamus žalumynus ir išdėliokite juos į lėkštes ant tortilijų. Pagardinkite tzatziki ir adžikos padažais ir uždėję iškepusios mėsos iešmelį patiekite ant stalo. Labai skanu su agurkų, pomidorų salotomis, pagardintomis garstyčių padažu.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: