Vištienos kebabas
Kategorija: Grill / Lauke / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
Kebabui: 1,7 kg Vištienos kumpeliai
2 vnt. Pomidorai
1 vnt. Agurkai ilgi
4 vnt. Tortilijos
sauja Salotos
pagal skonį Svogūnai
sauja Morkos tarkuotos
Marinatui:
100 g Jogurtas natūralus
4 šaukštelis Pomidorų pasta
3 skiltelė Česnakai
1/2 šaukštelis Kajeno pipirai
1,5 šaukštelis Juodieji malti pipirai
2 šaukštelis Ciberžolė
1 šaukštelis Kuminai
10 g Mėtos
3 šaukštelis Raudonėliai džiovinti
1 šaukštelis Druska
100 ml Alyvuogių aliejus
Česnakiniam tzatziki padažui:
300-400 g Jogurtas natūralus (graikiškas)
200 g Agurkai
žiupsnelis Druska
1 skiltelė Česnakai 1/4 vnt.
Citrinų sultys
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
10 g Mėtos lapeliai
10 g Krapai
1/2 šaukštelis Druska
Adžikai:
35 g Čili pipirai švieži
1/2 šaukštelis Druska
1 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Kalendros grūdeliai malti
1/2 šaukštelis Kuminai
75 g Pomidorų pasta
Mėsos marinavimas:
Atidžiai nukaulinkite vištieną ir mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kitame inde sumaišykite 1 citrinos sultis, jogurtą, pomidorų tyrę, sutrintas česnako skilteles, maltus kajeno pipirus, maltus juoduosius pipirus, maltą ciberžolę, maltą kuminą, smulkiai supjaustytą mėtą, džiovintus raudonėlius, druską ir aliejų. Sudėkite vištienos gabaliukus ir viską labai gerai išmaišykite. Marinuotis palikite pernakt.
Tzatziki padažo gaminimas:
Nulupkite agurko luobelę ir sutarkuokite jį stambiąją tarkos dalimi. Užpilkite žiupsnį druskos, sumaišykite ir palikite 10 min. pastovėti, kad agurkas išleistų vandenį. Tada per marlę išspauskite skystį ir nusausintą agurką sumaišykite su jogurtu. Į padažą išspauskite česnaką bei citrinos sultis. Supilkite maltus juoduosius pipirus, ½ šaukštelio smulkios druskos, bei smulkiai supjaustytus mėtos lapelius ir krapus (be stiebelių). Gerai viską sumaišę uždenkite ir taip pat palikite šaldytuve pernakt.
Adžika:
Į vientisą masę sumalkite aštrius raudonuosius pipirus, česnako skiltelę ir labai gerai sumaišykite su druska, malta kalendra, maltu kuminu, bei pomidorų tyre. Pagamintą adžiką taip pat palikite pernakt vėsioje vietoje, kad „nurimtų“ aitrumas.
Kebabo gaminimas:
Jei mėsą kepate grilyje, suverkite ją ant sudrėkintų iešmelių ir iškepkite. Jei kepate keptuvėje, ant iešmelio suverkite jau iškepusius mėsos gabaliukus. Trumpai paskrudinkite tortilijos blynus. Jie taps dar skanesni. Kol mėsa kepa, smulkiau supjaustykite naudojamus žalumynus ir išdėliokite juos į lėkštes ant tortilijų. Pagardinkite tzatziki ir adžikos padažais ir uždėję iškepusios mėsos iešmelį patiekite ant stalo. Labai skanu su agurkų, pomidorų salotomis, pagardintomis garstyčių padažu.
Kebabui: 1,7 kg Vištienos kumpeliai
2 vnt. Pomidorai
1 vnt. Agurkai ilgi
4 vnt. Tortilijos
sauja Salotos
pagal skonį Svogūnai
sauja Morkos tarkuotos
Marinatui:
100 g Jogurtas natūralus
4 šaukštelis Pomidorų pasta
3 skiltelė Česnakai
1/2 šaukštelis Kajeno pipirai
1,5 šaukštelis Juodieji malti pipirai
2 šaukštelis Ciberžolė
1 šaukštelis Kuminai
10 g Mėtos
3 šaukštelis Raudonėliai džiovinti
1 šaukštelis Druska
100 ml Alyvuogių aliejus
Česnakiniam tzatziki padažui:
300-400 g Jogurtas natūralus (graikiškas)
200 g Agurkai
žiupsnelis Druska
1 skiltelė Česnakai 1/4 vnt.
Citrinų sultys
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
10 g Mėtos lapeliai
10 g Krapai
1/2 šaukštelis Druska
Adžikai:
35 g Čili pipirai švieži
1/2 šaukštelis Druska
1 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Kalendros grūdeliai malti
1/2 šaukštelis Kuminai
75 g Pomidorų pasta
Mėsos marinavimas:
Atidžiai nukaulinkite vištieną ir mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kitame inde sumaišykite 1 citrinos sultis, jogurtą, pomidorų tyrę, sutrintas česnako skilteles, maltus kajeno pipirus, maltus juoduosius pipirus, maltą ciberžolę, maltą kuminą, smulkiai supjaustytą mėtą, džiovintus raudonėlius, druską ir aliejų. Sudėkite vištienos gabaliukus ir viską labai gerai išmaišykite. Marinuotis palikite pernakt.
Tzatziki padažo gaminimas:
Nulupkite agurko luobelę ir sutarkuokite jį stambiąją tarkos dalimi. Užpilkite žiupsnį druskos, sumaišykite ir palikite 10 min. pastovėti, kad agurkas išleistų vandenį. Tada per marlę išspauskite skystį ir nusausintą agurką sumaišykite su jogurtu. Į padažą išspauskite česnaką bei citrinos sultis. Supilkite maltus juoduosius pipirus, ½ šaukštelio smulkios druskos, bei smulkiai supjaustytus mėtos lapelius ir krapus (be stiebelių). Gerai viską sumaišę uždenkite ir taip pat palikite šaldytuve pernakt.
Adžika:
Į vientisą masę sumalkite aštrius raudonuosius pipirus, česnako skiltelę ir labai gerai sumaišykite su druska, malta kalendra, maltu kuminu, bei pomidorų tyre. Pagamintą adžiką taip pat palikite pernakt vėsioje vietoje, kad „nurimtų“ aitrumas.
Kebabo gaminimas:
Jei mėsą kepate grilyje, suverkite ją ant sudrėkintų iešmelių ir iškepkite. Jei kepate keptuvėje, ant iešmelio suverkite jau iškepusius mėsos gabaliukus. Trumpai paskrudinkite tortilijos blynus. Jie taps dar skanesni. Kol mėsa kepa, smulkiau supjaustykite naudojamus žalumynus ir išdėliokite juos į lėkštes ant tortilijų. Pagardinkite tzatziki ir adžikos padažais ir uždėję iškepusios mėsos iešmelį patiekite ant stalo. Labai skanu su agurkų, pomidorų salotomis, pagardintomis garstyčių padažu.
Raktažodžiai:
kebabas, kebabo receptas, vistienos kebabas, kebabas namie, kebabu receptai, kebabo vistienos receptas, tadziki, adzika, grill kebabas
Naminiai kebabai su česnakiniu padažu
NAMINIAI KEBABAI SU MALTA MĖSA
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
Makaronų apkepas su daržovėmis
KREVEČIŲ SALOTOS SU APELSINAIS IR LAPKOTINIU SALIERU
Prieskoninis aliejus salotoms
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Prancūziškas užkandis
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Bulvių ir moliūgų blynai
Vyšninis Barbecue padažo receptas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu
Obuolių desertas
Gruziniška charčo sriuba
KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Enčilados su vištiena ir špinatais
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Kitoks bulvių apkepas
Makaronų ir faršo apkepas