Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
Kategorija: Mėsos patiekalai
Čili sriubą savo virtuvėje gaminau ne vieną kartą, bet va čili troškinio (chilli con carne) kol kas neteko. Seniau valgydavau tik svečiuose arba restoranuose. Bet vieną dieną nusprendžiau, kad atėjo laikas pagaliau pagaminti šį patiekalą savo virtuvėje, nes aš jį tikrai mėgstu. Rezultatas pavyko labai nuostabus, dabar galėsiu ir pas save užsukusius svečius vaišinti!
1. Pastebėjimas: Aš pati visą troškinį gaminau didelėje ir gilioje 28 centimetrų skersmens keptuvėje - tai itin patogu ir nereikia po gaminimo dar ilgai tvarkytis. :)
2. Pirmiausia susmulkiname svogūną.
3. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname svogūną.
4. Po to sudedame jautienos faršą ir gerai apkepiname vis maišydami ir su mentele mėsą susmulkindami. Suberiame visus prieskonius ir dar pakepame.
5. Patarimas: Patiekalas gausis skanesnis, jeigu jautienos faršą susimalsite patys namuose, o ne naudosite pirktinį.
6. Per tą laiką, kol kepa jautienos faršas su svogūnu - susmulkiname papriką ir česnaką. Juos taipogi suverčiame į keptuvę ir dar kelias minutes pakepiname.
7. Tuomet sudedame pupeles, pomidorus, pomidorų padažą, beriame cukrų, druskos ir pipirų, įmetame šokolado gabaliuką ir užpilame sultiniu. Viską gerai išmaišome ir paliekame užvirti.
8. Kai jau troškinys užverda - sumažiname ugnį ir neuždengę keptuvės dangčiu viską troškiname maždaug 40 minučių.
9. Per tą laiką ryžius išverdame su druska (aš dar įdedu šiek tiek ciberžolės - šitaip mūsų šeimai skaniau).
10. Paskui į dubenėlį įdedame ryžių, šalia įdedame paruošto Chilli Con Carne troškinio, ant jo vieną šaukštelį grietinės ir pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais.
11. Tikrai fantastiškai skanu!!! Ir tas grietinės šaukštelis šiame patiekale idealiai tinka ir tie ryžiai - neperdedu visiškai - man valgant buvo tikra palaima. Pasilepinkit ir Jūs!
Ingredientai
- jautienos faršas: 500 gramų
- svogūnai: 1
- paprikos: 1
- česnakas: 4 skiltelių
- sultinys: 200 mililitrų
- pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
- raudonosios pupelės: 1 skardinės
- smulkinti pomidorai: 1 skardinės
- maltos aitriosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
- česnakų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- rytietiški prieskoniai su kariu: 1 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- juodas šokoladas: 50 gramų
- grietinė
- svogūnų laiškai arba kiti žalumynai (nėra būtina)
- ryžiai: 2 maišelių (200 gramų)
Recepto paruošimas
1. Pastebėjimas: Aš pati visą troškinį gaminau didelėje ir gilioje 28 centimetrų skersmens keptuvėje - tai itin patogu ir nereikia po gaminimo dar ilgai tvarkytis. :)
2. Pirmiausia susmulkiname svogūną.
3. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname svogūną.
4. Po to sudedame jautienos faršą ir gerai apkepiname vis maišydami ir su mentele mėsą susmulkindami. Suberiame visus prieskonius ir dar pakepame.
5. Patarimas: Patiekalas gausis skanesnis, jeigu jautienos faršą susimalsite patys namuose, o ne naudosite pirktinį.
6. Per tą laiką, kol kepa jautienos faršas su svogūnu - susmulkiname papriką ir česnaką. Juos taipogi suverčiame į keptuvę ir dar kelias minutes pakepiname.
7. Tuomet sudedame pupeles, pomidorus, pomidorų padažą, beriame cukrų, druskos ir pipirų, įmetame šokolado gabaliuką ir užpilame sultiniu. Viską gerai išmaišome ir paliekame užvirti.
8. Kai jau troškinys užverda - sumažiname ugnį ir neuždengę keptuvės dangčiu viską troškiname maždaug 40 minučių.
9. Per tą laiką ryžius išverdame su druska (aš dar įdedu šiek tiek ciberžolės - šitaip mūsų šeimai skaniau).
10. Paskui į dubenėlį įdedame ryžių, šalia įdedame paruošto Chilli Con Carne troškinio, ant jo vieną šaukštelį grietinės ir pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais.
11. Tikrai fantastiškai skanu!!! Ir tas grietinės šaukštelis šiame patiekale idealiai tinka ir tie ryžiai - neperdedu visiškai - man valgant buvo tikra palaima. Pasilepinkit ir Jūs!
Raktažodžiai:
jautiena, farsas, troskinys, cili troskinys, svogunai, paprikos, sultinys, pomidoru padazas, pupeles, pomidorai, prieskoniai, cukrus, druska, sokoladas, grietine, juodas sokoladas, ryziai
čili sriuba / troškinys su faršu
Čili sriuba
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
Čili sriuba
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Čili sriuba (aštri sriuba)
Čilietiško moliūgo, pupelių ir makaronų troškinys
Trinta žirnių sriuba su tunu ir konservuotais pomidorais
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
KALAKUTIENOS ŠAŠLYKAI
Čili sriuba su faršu
Virtų pupelių užtepėlė
Virtų bulvių vyniotinis su faršu
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Virti avinžirniai su grybais
Kalakuto širdelių troškinys su daržovėmis ir grietine
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu