"Karbanatky" - čekiški kotletai
Kategorija: Mėsos patiekalai
"Karbanatky" nors ir skamba tarsi karbonadas, bet išties už šio skambaus pavadinimo slepiasi ne kas kitas, o mums gerai žinoma kotletai. Čekai juos mėgsta gaminti pačių įvairiausių variantų, bet aš šį kartą pasirinkau jų tradicinį, paprastą variantą.
Mūsų šeimai tokie kotletai tikrai labai patiko, įtraukėme juos į "kartosiu" sąrašą. Būtinai išmėginkite ir jūs. :)
1. Pirmiausia išmaišykite kiaulienos faršą su vandeniu bei palikite maždaug pusvalandį pastovėti šaldytuve.
2. Po to, ištraukus mėsą iš šaldytuvo, įmuškite kiaušinį, dėkite susmulkintus česnakus, svogūną, vieną šaukštą džiuvesėlių, berkite mairūną, kmynus, druską, pipirus, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
3. Palikite šaldytuve pastovėti dar maždaug 15 minučių.
4. Paskui keptuvėje įkaitinkite aliejų.
5. Iš pasiruoštos kiaulienos faršo masės formuokite maždaug delno dydžio kotletus bei apvolioję juos džiuvesėliuose kepkite iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps.
6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru, nors čekai tokius iškeptus kotletus rekomenduoja valgyti su duona. Mes su vyru pasirinkome patiekti tiesiog su daržovėmis, nors labai būtų tikusi ir bulvių košė. Skanaus!
Mūsų šeimai tokie kotletai tikrai labai patiko, įtraukėme juos į "kartosiu" sąrašą. Būtinai išmėginkite ir jūs. :)
Ingredientai
- kiaulienos faršas: 450 gramų (tinka ir maišytas su jautiena)
- šaltas vanduo: 0,5 stiklinės
- kiaušiniai: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 5 skiltelių
- miltai: 2 šaukštų
- mairūnas: 0,5 šaukštelio
- kmynai: 0,5 šaukštelio
- citrinos sultys: 2 šaukštelių
- malti džiūvėsėliai: 250 gramų
- druska: pagal skonį
- malti pipirai: pagal skonį
- aliejus (kotletams kepti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išmaišykite kiaulienos faršą su vandeniu bei palikite maždaug pusvalandį pastovėti šaldytuve.
2. Po to, ištraukus mėsą iš šaldytuvo, įmuškite kiaušinį, dėkite susmulkintus česnakus, svogūną, vieną šaukštą džiuvesėlių, berkite mairūną, kmynus, druską, pipirus, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
3. Palikite šaldytuve pastovėti dar maždaug 15 minučių.
4. Paskui keptuvėje įkaitinkite aliejų.
5. Iš pasiruoštos kiaulienos faršo masės formuokite maždaug delno dydžio kotletus bei apvolioję juos džiuvesėliuose kepkite iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps.
6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru, nors čekai tokius iškeptus kotletus rekomenduoja valgyti su duona. Mes su vyru pasirinkome patiekti tiesiog su daržovėmis, nors labai būtų tikusi ir bulvių košė. Skanaus!
Raktažodžiai:
kiauliena, kiaulienos farsas, kotletai, kiausiniai, svogunai, cesnakas, miltai, mairunas, kmynai, citrinos sultys, dziuveseliai, druska, aliejus
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
Rumuniški kotletai - CHIFTELE
Orkaitėje kepti grybų kotletai su svogūnais, česnakais ir džiūvėsėliais
Kiaulienos kotletai su traškia plutele
Purūs kotletai iš cukinijos su faršu vakarienei
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
Dideli cannelloni įdaryti makaronai su faršu troškinti grietinėlėje - keptuvėje
Kotletai su įdaru
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Cukinijų ir faršo kotletai - daug skanesni, nei gaminote iki šiol!
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Šviežių kopūstų kotletai su manais
Cukinijų ir faršo kotletai
Kotletai "pataluose" kepti orkaitėje
Vištienos kotletai su įdaru
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru