Kibinai su mėsa

Kategorija: Mėsos patiekalai


Kibinai su mėsa

Paskelbė:
22 Vasario 2022
Kibinai man visada primena Trakus. Kai važiuojant namo prie pat ženklo "Trakai", tėtis paklausdavo: "Gal kibinų?". Nuvažiavus į vieną iš kibininių jis visada pasakodavo, kaip kibinai atsidūrė Lietuvoje. Juos į Lietuvą atvežė Karaimai dar XIV a. Karaimus po žygio į Krymą parsivedė LDK Vytautas, jiems buvo suteiktos žemės šiaurinėje Trakų dalyje. Jie turėjo ir privilegijų - galėjo nemokėti muito mokesčio ir prievbolių dvare. Ir tik 1863 metais karaimų teisės buvo prilygintos vietinių teisėms. 



Ingredientai


  • Tešlai:

    • miltai: 500 gramų
    • kepinių margarinas: 250 gramų
    • grietinė: 100 mililitrų (30%)
    • majonezas: 100 mililitrų
    • kiaušiniai: 1 (kibinų aptepimui)

  • Įdarui:

    • mėsa: 600 gramų (galite naudoti mėsos faršą)
    • svogūnai: 1
    • virintas vanduo: šlakelio
    • druska
    • pipirai


Recepto paruošimas



1. Pradžioje į miltus stambiai įtarkuojame margariną, sutriname tarp pirštų, sudedame kitus produktus, užminkome tešlą, dedame ją į šaldytuvą 2 valandoms.
2. Smulkiai supjaustome svogūną.
3. Tuomet mėsą supjaustome nedideliais kubeliais.
4. Mėsą pasūdome, pagardiname pipirais, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įpilame šlakelį šalto virinto vandens, viską išmaišome.
5. Tada iš šaldytuvo išimtą tešlą padaliname į 14 lygių gabaliukų.
6. Iš kiekvieno iškočiojame paplotėlį, dedame mėsos, formuojame kibinus.
7. Aptepame plaktu kiaušiniu.
8. Dedame į orkaitę bei kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 40–45 minutes.
9. Mėgaujamės iškepusiais kibinais!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: