Kibinai su mėsa
Kategorija: Mėsos patiekalai
Kibinai man visada primena Trakus. Kai važiuojant namo prie pat ženklo "Trakai", tėtis paklausdavo: "Gal kibinų?". Nuvažiavus į vieną iš kibininių jis visada pasakodavo, kaip kibinai atsidūrė Lietuvoje. Juos į Lietuvą atvežė Karaimai dar XIV a. Karaimus po žygio į Krymą parsivedė LDK Vytautas, jiems buvo suteiktos žemės šiaurinėje Trakų dalyje. Jie turėjo ir privilegijų - galėjo nemokėti muito mokesčio ir prievbolių dvare. Ir tik 1863 metais karaimų teisės buvo prilygintos vietinių teisėms.
Ingredientai
1. Pradžioje į miltus stambiai įtarkuojame margariną, sutriname tarp pirštų, sudedame kitus produktus, užminkome tešlą, dedame ją į šaldytuvą 2 valandoms.
2. Smulkiai supjaustome svogūną.
3. Tuomet mėsą supjaustome nedideliais kubeliais.
4. Mėsą pasūdome, pagardiname pipirais, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įpilame šlakelį šalto virinto vandens, viską išmaišome.
5. Tada iš šaldytuvo išimtą tešlą padaliname į 14 lygių gabaliukų.
6. Iš kiekvieno iškočiojame paplotėlį, dedame mėsos, formuojame kibinus.
7. Aptepame plaktu kiaušiniu.
8. Dedame į orkaitę bei kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 40–45 minutes.
9. Mėgaujamės iškepusiais kibinais!
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: 500 gramų
- kepinių margarinas: 250 gramų
- grietinė: 100 mililitrų (30%)
- majonezas: 100 mililitrų
- kiaušiniai: 1 (kibinų aptepimui)
- Įdarui:
- mėsa: 600 gramų (galite naudoti mėsos faršą)
- svogūnai: 1
- virintas vanduo: šlakelio
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į miltus stambiai įtarkuojame margariną, sutriname tarp pirštų, sudedame kitus produktus, užminkome tešlą, dedame ją į šaldytuvą 2 valandoms.
2. Smulkiai supjaustome svogūną.
3. Tuomet mėsą supjaustome nedideliais kubeliais.
4. Mėsą pasūdome, pagardiname pipirais, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įpilame šlakelį šalto virinto vandens, viską išmaišome.
5. Tada iš šaldytuvo išimtą tešlą padaliname į 14 lygių gabaliukų.
6. Iš kiekvieno iškočiojame paplotėlį, dedame mėsos, formuojame kibinus.
7. Aptepame plaktu kiaušiniu.
8. Dedame į orkaitę bei kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 40–45 minutes.
9. Mėgaujamės iškepusiais kibinais!
Raktažodžiai:
kibinai, mesa, farsas, margarinas, grietine, majonezas, kiausiniai, svogūnai, mesos farsas
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Kibinai
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Šašlykų receptas su „Vytautu“
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
Naminiai kibinai su vištiena
Nesaldūs pyragėliai su grybais
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Marinatas armėniškiems šašlykams.
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Blyneliai su mėsa
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Bulviniai rageliai su mėsa
Troškinta aviena su moliūgais
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
NAMINIAI KEBABAI SU MALTA MĖSA
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Mėsa, troškinta obuolių sultyse
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Moliūgų plokštainis (be bulvių)
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė