Naminės sardelės - šviežios pieniškos dešrelės
Kategorija: Mėsos patiekalų receptai

Labai mano pamiltos naminės šviežios pieniškos dešrelės - sardelės. Kai atradau šį receptą, parduotuvėje jų stengiuosi niekada nebepirkti. Jos gaunasi tikrai puikios, labai rekomenduoju išmėginti.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 dešrelių.
1. Pirmiausia sūdytas žarnas pamirkykite vandenyje.
2. Kiaulieną, jautieną, lašinukus bei šoninę smulkiai permalkite mėsmale.
3. Tada į mėsos masę įmaišykite krakmolą, kiaušinius, grietinėlę, česnaką, kalendrą, prieskonius ir pertrinkite blenderiu iki pastos konsistencijos.
4. Po to žarnas prikimškite mėsos mase, kas 10 centimetrų užsukite, o galus užriškite.
5. Dešreles apvirkite vos kunkuliuojančiame vandenyje maždaug 15 minučių ir dėkite į ledinio vandens vonelę.
6. Prieš patiekdami apkepkite svieste arba orkaitėje.
7. Garnyrui rekomenduoju: Svogūnus supjaustykite žiedais. Petražoles ir svogūno laiškus pasmulkinkite.
8. Viską trumpai pakepinkite svieste. Pabarstykite druska, cukrumi dėkite šaukštelį kaparėlių ir dar pakaitinkite maždaug 60 sekundžių.
9. Padažui rekomenduoju: Grietinę sumaišykite su grietinėle, pripjaustykite petražolių pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!
10. Pastebėjimas: Žarnoms prikimšti aš pati naudojau specialų antgalį kuris būna prie mėsmalės, kombainų priedų. Į dešreles niekada nededame svogūno, nes jos patamsės ir pradės rūgti.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 dešrelių.
Ingredientai
- kiaulienos sprandinė: 750 gramų
- jautiena: 300 gramų
- kiaulienos lašinukai: 150 gramų
- karšto rūkymo šoninė: 300 gramų
- tarkuotas rūkytas sūris: 100 gramų
- krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
- kiaušiniai: 2
- grietinėlė: 200 mililitrų
- česnakas: 4 skiltelių (išspaustų)
- kalendra: 2 šakelių
- rūkyta paprika: 2 arbatinių šaukštelių
- itališkas prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 3 arbatinių šaukštelių
- pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- plonos, sūdytos kiaulienos žarnos
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sūdytas žarnas pamirkykite vandenyje.
2. Kiaulieną, jautieną, lašinukus bei šoninę smulkiai permalkite mėsmale.
3. Tada į mėsos masę įmaišykite krakmolą, kiaušinius, grietinėlę, česnaką, kalendrą, prieskonius ir pertrinkite blenderiu iki pastos konsistencijos.
4. Po to žarnas prikimškite mėsos mase, kas 10 centimetrų užsukite, o galus užriškite.
5. Dešreles apvirkite vos kunkuliuojančiame vandenyje maždaug 15 minučių ir dėkite į ledinio vandens vonelę.
6. Prieš patiekdami apkepkite svieste arba orkaitėje.
7. Garnyrui rekomenduoju: Svogūnus supjaustykite žiedais. Petražoles ir svogūno laiškus pasmulkinkite.
8. Viską trumpai pakepinkite svieste. Pabarstykite druska, cukrumi dėkite šaukštelį kaparėlių ir dar pakaitinkite maždaug 60 sekundžių.
9. Padažui rekomenduoju: Grietinę sumaišykite su grietinėle, pripjaustykite petražolių pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!
10. Pastebėjimas: Žarnoms prikimšti aš pati naudojau specialų antgalį kuris būna prie mėsmalės, kombainų priedų. Į dešreles niekada nededame svogūno, nes jos patamsės ir pradės rūgti.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
kiauliena, jautiena, sardeles, desreles, lasiniai, sonine, turis, krakmolas, kiausiniai, grietinele, cesnakas, kalendra, paprika, druska, prieskoniai, kiaulienos zarnos
Panašūs receptai

Naminės žvėrienos dešrelės

KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS

Troškinti švieži kopūstai su dešrelėmis

Salotos su plėšyta jautiena

Troškintos dešrelės su žirneliais

Kibinai su kiauliena

Vištienos guliašas su bulvėmis, prievagrybiais, šonine ir grietinėle

Rūkytų dešrelių troškinys su pupelėmis ir daržovėmis

Raugintų kopūstų troškinys su karšto rūkymo dešrelėmis, bulvėmis ir grietine

Kiaulienos dešrelės orkaitėje su pomidorų padažu

KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU

KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU