Naminės sardelės - šviežios pieniškos dešrelės

Kategorija: Mėsos patiekalai


Naminės sardelės - šviežios pieniškos dešrelės

Paskelbė:
20 Rugpjūčio 2022
Labai mano pamiltos naminės šviežios pieniškos dešrelės - sardelės. Kai atradau šį receptą, parduotuvėje jų stengiuosi niekada nebepirkti. Jos gaunasi tikrai puikios, labai rekomenduoju išmėginti.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 dešrelių.



Ingredientai



  • kiaulienos sprandinė: 750 gramų
  • jautiena: 300 gramų
  • kiaulienos lašinukai: 150 gramų
  • karšto rūkymo šoninė: 300 gramų
  • tarkuotas rūkytas sūris: 100 gramų
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • kiaušiniai: 2
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • česnakas: 4 skiltelių (išspaustų)
  • kalendra: 2 šakelių
  • rūkyta paprika: 2 arbatinių šaukštelių
  • itališkas prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 3 arbatinių šaukštelių
  • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • plonos, sūdytos kiaulienos žarnos

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sūdytas žarnas pamirkykite vandenyje.
2. Kiaulieną, jautieną, lašinukus bei šoninę smulkiai permalkite mėsmale.
3. Tada į mėsos masę įmaišykite krakmolą, kiaušinius, grietinėlę, česnaką, kalendrą, prieskonius ir pertrinkite blenderiu iki pastos konsistencijos.
4. Po to žarnas prikimškite mėsos mase, kas 10 centimetrų užsukite, o galus užriškite.
5. Dešreles apvirkite vos kunkuliuojančiame vandenyje maždaug 15 minučių ir dėkite į ledinio vandens vonelę.
6. Prieš patiekdami apkepkite svieste arba orkaitėje.
7. Garnyrui rekomenduoju: Svogūnus supjaustykite žiedais. Petražoles ir svogūno laiškus pasmulkinkite.
8. Viską trumpai pakepinkite svieste. Pabarstykite druska, cukrumi dėkite šaukštelį kaparėlių ir dar pakaitinkite maždaug 60 sekundžių.
9. Padažui rekomenduoju: Grietinę sumaišykite su grietinėle, pripjaustykite petražolių pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!
10. Pastebėjimas: Žarnoms prikimšti aš pati naudojau specialų antgalį kuris būna prie mėsmalės, kombainų priedų. Į dešreles niekada nededame svogūno, nes jos patamsės ir pradės rūgti.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: