KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS

Kategorija: Kalakutiena


KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019
kalakutienos dešrelės: 500 gramų
rūkyti kiaulienos lašinukai: 100 gramų
šviežias raudonėlis: trečdalio puodelio (smulkintas)
smulkintas česnakas: 2 valgomųjų šaukštų
druska: 1 arbatinio šaukštelio
šviežiai malti juodieji pipirai
garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
kmynų sėklos: 1 valgomojo šaukšto
balzaminis actas: 0,5 puodelio
švieži kopūstai: 900 gramų
Pirmiausia supjaustome lašinukus maždaug į 1-2 centimetrų gabalėlius bei lengvai pakepiname.
Tuomet dešreles sudedame į verdantį vandenį bei verdame maždaug 10 minučių. Tuo tarpu susipjaustome kopūstą griežinėliais.
Po 10 minučių į verdantį vandenį su dešrelėmis sudedame ir kopūstus. Verdame viską kartu dar maždaug 10 minučių.
Tada pasibaigus virimo laikui, nusunkiame vandenį bei perdedame viską į gilią keptuvę.
Pabarstome druska ir pipirais bei sudedame kitus likusius ingredientus, išskyrus kmynus. Užpilame balzaminio acto, viską sumaišome bei palengva kepiname vis pavartydamos.
Po 10 minučių užberiame kmynų bei gerai išmaišome. Leidžiame patiekalui pastovėti dar maždaug 10 minučių, o tuomet patiekiame lėkštėse. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: