Paprasti šernienos kepsniai kepti keptuvėje
Kategorija: Mėsos patiekalai
Jau esu minėjusi, kad kartas nuo karto savo virtuvėje turiu žvėrienos ir ja labai džiaugiuosi. Norėčiau, kad taip nutiktų dažniau, ne tik man, bet ir Jums, nes tai ir skani, ir sveika mėsa. Svarbu ją skaniai paruošti ir tada ją tikrai valgys kiekvienas. Šį kartą visiškai paprastas, bet labai geras kepsnių receptas iš šernienos.
1. Pirmiausia šernieną supjaustome į didokus kepsnelius.
2. Vandenį ir actą sumaišome tarpusavyje ir užpilame ant kepsniukų - palekame kelias valandas pamirkti, šitaip sumažėja aitrokas skonis bei kvapas (ačiū mamai už šį patarimą, jis tikrai itin veiksmingas).
3. Po to kepsnelius pabarstome druska, pipirais ir žvėrienos prieskoniais. Taip pat apšlakstome sojos padažu ir dar paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
4. Paskui didelėje keptuvėje išlydome nemažą gabaliuką sviesto.
5. Sudedame kepsnelius. Mėsą apkepame iš abiejų pusių, maždaug po 10 minučių.
6. Kai jau kepsniukai gražiai apskrunda ir išsiskiria nemažai sulčių iš mėsos, į keptuvę dar įpilame maždaug 100 mililitrų virinto vandens, keptuvę uždengiame dangčiu ir patroškiname kepsniukus ant mažos ugnies dar maždaug 40 minučių.
7. Mėsa gaunasi minkšta ir stipraus skonio. Prie jos tiesiog tobulai tinka bulvės iškeptos orkaitėje, bet galite pasirinkite ir kitą mėgstamą garnyrą. Skanaus!
Ingredientai
- šernienos sprandinė: 800 gramų (tinka ir kiaulienos sprandinė)
- vanduo: 1 litro (+100 mililitrų acto)
- druska
- pipirai
- Santa Maria "Žvėrienos prieskoniai"
- sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- sviestas: ~50 gramų (kepimui)
- virintas vanduo: ~100 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šernieną supjaustome į didokus kepsnelius.
2. Vandenį ir actą sumaišome tarpusavyje ir užpilame ant kepsniukų - palekame kelias valandas pamirkti, šitaip sumažėja aitrokas skonis bei kvapas (ačiū mamai už šį patarimą, jis tikrai itin veiksmingas).
3. Po to kepsnelius pabarstome druska, pipirais ir žvėrienos prieskoniais. Taip pat apšlakstome sojos padažu ir dar paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
4. Paskui didelėje keptuvėje išlydome nemažą gabaliuką sviesto.
5. Sudedame kepsnelius. Mėsą apkepame iš abiejų pusių, maždaug po 10 minučių.
6. Kai jau kepsniukai gražiai apskrunda ir išsiskiria nemažai sulčių iš mėsos, į keptuvę dar įpilame maždaug 100 mililitrų virinto vandens, keptuvę uždengiame dangčiu ir patroškiname kepsniukus ant mažos ugnies dar maždaug 40 minučių.
7. Mėsa gaunasi minkšta ir stipraus skonio. Prie jos tiesiog tobulai tinka bulvės iškeptos orkaitėje, bet galite pasirinkite ir kitą mėgstamą garnyrą. Skanaus!
Šernienos guliašas
Veršienos kepsneliai, kepti orkaitėje
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
KIAULIENOS SPRANDINĖS KEPSNIAI, KEPTI PIENE SU BULVIŲ KROKETAIS
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Šašlykų receptas su „Vytautu“
Kiaulienos sprandinės šašlykai su kiviais
WOK ryžių makaronai su kiauliena
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Traškūs vištienos kepsniai džiuvėseliuose su sūriu
Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "Armonika"
KK+ marinatas vištienai su actu
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Troškintas veršienos kepsnys su grietine
Senovinis šašlykų receptas su actu
Trinta žirnių sriuba su tunu ir konservuotais pomidorais
Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas su soja, medumi ir aliejumi
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
Veganiški traškūs sojos gabalėliai
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Okroška - balti rusiški šaltibarščiai su ridikėliais ir garstyčiomis