Paprasti šernienos kepsniai kepti keptuvėje

Kategorija: Mėsos patiekalai


Paprasti šernienos kepsniai kepti keptuvėje

Paskelbė:
08 Liepos 2022
Jau esu minėjusi, kad kartas nuo karto savo virtuvėje turiu žvėrienos ir ja labai džiaugiuosi. Norėčiau, kad taip nutiktų dažniau, ne tik man, bet ir Jums, nes tai ir skani, ir sveika mėsa. Svarbu ją skaniai paruošti ir tada ją tikrai valgys kiekvienas. Šį kartą visiškai paprastas, bet labai geras kepsnių receptas iš šernienos. 



Ingredientai



  • šernienos sprandinė: 800 gramų (tinka ir kiaulienos sprandinė)
  • vanduo: 1 litro (+100 mililitrų acto)
  • druska
  • pipirai
  • Santa Maria "Žvėrienos prieskoniai"
  • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • sviestas: ~50 gramų (kepimui)
  • virintas vanduo: ~100 mililitrų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia šernieną supjaustome į didokus kepsnelius.
2. Vandenį ir actą sumaišome tarpusavyje ir užpilame ant kepsniukų - palekame kelias valandas pamirkti, šitaip sumažėja aitrokas skonis bei kvapas (ačiū mamai už šį patarimą, jis tikrai itin veiksmingas).
3. Po to kepsnelius pabarstome druska, pipirais ir žvėrienos prieskoniais. Taip pat apšlakstome sojos padažu ir dar paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
4. Paskui didelėje keptuvėje išlydome nemažą gabaliuką sviesto.
5. Sudedame kepsnelius. Mėsą apkepame iš abiejų pusių, maždaug po 10 minučių.
6. Kai jau kepsniukai gražiai apskrunda ir išsiskiria nemažai sulčių iš mėsos, į keptuvę dar įpilame maždaug 100 mililitrų virinto vandens, keptuvę uždengiame dangčiu ir patroškiname kepsniukus ant mažos ugnies dar maždaug 40 minučių.
7. Mėsa gaunasi minkšta ir stipraus skonio. Prie jos tiesiog tobulai tinka bulvės iškeptos orkaitėje, bet galite pasirinkite ir kitą mėgstamą garnyrą. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: