Kotletai su įdaru

Kategorija: Mėsos patiekalai


Kotletai su įdaru

Paskelbė:
02 Liepos 2022
Pirmąjį kotletų receptą bandžiau kotletus su kiauliena ir traškia plutele, o vėliau atradau ir šį - kotletų iš kalakutienos faršo receptą. Pagrindinis skirtumas yra faršas, kadangi kiauliena kiek sunkesnė mėsa, bet abu variantai man labai patinka. Tad siūlau išmėginti abu variantus, gal rasite savo mylimiausią. ?



Ingredientai



  • faršas: 500 gramų (naudotas kalakutienos)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 3 skiltelių
  • pipirai
  • druska
  • batono riekutės, išmirkytos piene: 2 (galima pakeisti manais)
  • virti kiaušiniai: 2
  • tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
  • minkštas sviestas: 2-3 šaukštų
  • krapai: ryšulėlio (arba kitokie žalumynai)
  • žali kiaušiniai: 2
  • džiūvėsėliai: kotletų apvoliojimui

  • Padažui:
    • sviestas: 2 šaukštų
    • grietinė: 2 šaukštų
    • špinatai: saujos

Recepto paruošimas



1. Pradžioje į faršą įtarkuokite svogūną, česnakus, dėkite nuspaustą batoną (arba manus), berkite druską, pipirus bei gerai išmaišykite. Atidėkite į šoną, kol gaminsite įdarą.
2. Patarimas: Aš kalakutieną susimalu pati, šitaip patiekalas būna skanesnis, nes pirktinis kalakutienos faršas nėra toks kokybiškas. :)
3. Tuomet virtus kiaušinius sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
4. Sutarkuokite sūrį.
5. Krapus susmulkinkite.
6. Kiaušinius, sūrį, krapus bei minkštą sviestą išmaišykite iki vientisos masės.
7. Tada iš faršo darykite blyną, dėkite kiaušinių įdarą bei gerai sulipdykite, kad nebūtų jokio plyšelio išbėgti skaniam įdarui.
8. Po to kotletą apvoliokite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose bei kepkite aliejuje, kol kotletai taps gražios auksinės spalvos.
9. Keptuvėje išlydikite sviestą, dėkite susmulkintus špinatus bei patroškinkite apie 2–3 minutes. Dėkite grietinę bei dar patroškinkite.
10. Po to sudėkite kotletus bei dar apie 2–3 minutes patroškinkite padaže.
11. Mes patiekėme su grikiais bei raugintais agurkais. Išėjo labai minkšti bei sultingi kotletai, o įdaras gavosi labai gardus. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: