Kalakutienos maltinukai su sūrio įdaru ir baltu grietinėlės padažu

Kategorija: Kalakutiena


Kalakutienos maltinukai su sūrio įdaru ir baltu grietinėlės padažu

Paskelbė:
17 Lapkričio 2021

Ingredientai

  • Kalakutienos maltinukams:
    • kalakutienos faršas: 450 gramų (tinka ir vištienos faršas)
    • kiaušiniai: 1
    • bulvių krakmolas: 2 šaukštų
    • majonezas: 1 šaukšto
    • svogūnai: 1
    • išmirkyta duona: 1 riekelės
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
  • Įdarui:
    • kiaušiniai: 2 (virti)
    • fermentinis sūris: 5 šaukštų
  • Padažui:
    • sviestas: 2 šaukštų
    • morkos: 
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • virti grybai: 1 saujos (naudoju šaldytas voveraites)
    • smulkinti krapai: žiupsnelio


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia kiaušinius išvirtus kietai sutarkuokite burokine tarka.
2. Sūrį irgi sutarkuokite ir sumaišykite su kiaušiniais.
3. Puode užkaičiame vištienos sultinį (naudojau kubelius) ir sudedame susmulkintą morką.
4. Iš kalakutienos faršo ir visų priedų suminkome masę.
5. Šlapiomis rankomis formuojame kukuliukus į kurių vidurį dedame kiaušinio - sūrio masę.
6. Kukuliukus dedame į verdantį sultinį ir vis pamaišydami verdame maždaug 10 minučių.
7. Padažas: Keptuvėje ištirpiname sviestą.
8. Apkepiname virtus grybus. Supilame grietinėlę ir maišydami pakaitiname keletą minučių.
9. Į padažą sudedame kiaurasamčiu išgriebtus kalakutienos kukulius ir morkas, beriame susmulkintus krapus ir ant lengvos kaitros pakaitinę porą minučių - išjungiame viryklę.
10. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: