Tinginių balandėliai puode
Kategorija: Mėsos patiekalai
Jei nebežinote ką pagamint iš kopūstų ir faršo, tai visada nuostabi išeitis - šviežių kopūstų troškinys su mėsos kukuliais, dar kitaip žinomas kaip "tinginių balandėliai". Šis patiekalas - tikras išsigelbėjimas, kai norisi pažįstamo skonio, bet įgūdžių ir laiko paruošti tikrus balandėlius laiko nėra. Šį kartą mano asmeninis receptas kaip aš juos ruošiu puode! Pamėginkite tokį variantą, manau, kad Jums labai patiks! ;)
1. Pirmiausia ryžius apverdame, kad išliktų dar pusiau kieti - maždaug pusę jiems skirto laiko. Palieka atvėsti.
2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepiname svogūnus, kol taps auksinės-geltonos spalvos ir suminkštės. Juos taip pat atvėsiname.
3. Tada į didelį dubenį dedame maltą mėsą, beriame ryžius, svogūnus, įspaudžiame česnaką, įmušame kiaušinį, beriame džiovinto čiobrelio, po žiupsnį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.
4. Tuomet šlapiomis rankomis suformuojame maždaug 14-16 rutuliukų.
5. Išdėliojame juos ant aliejumi pateptos lėkštės arba lentelės ir atidedame, kol pasiruošime daržoves.
6. Kopūstą supjaustome, morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais, nupjauname viršutinę poro dalį ir taip pat supjaustome griežinėliais.
7. Papriką išvalome ir supjaustome plonomis riekelėmis.
8. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, tuomet greitai įmetame į šaltą, nulupame ir supjaustome kubeliais.
9. Ant viryklės dedame plačiadugnį puodą, ištirpiname sviestą, sudedame porus ir pusę morkų ir pakepiname kelias minutes, kol porai pakvips.
10. Dedame į puodą supjaustytus kopūstus, likusias morkas, paprikas, užpilame vandeniu, kad apsemtų, įberiame druskos, įmetame kvapniuosius pipirus ir paverdame maždaug 7-10 minučių, kol kopūstai šiek tiek sukris.
11. Ant daržovių viršaus sudedame mėsos kukulius, į jų tarpus priberiame smulkintų pomidorų. Uždengiame ir ant lengvos kaitros troškiname maždaug 15-20 minučių.
12. Bebaigiant troškinti ant viršaus uždedame pomidorų pastos, gausiai pabarstome krapais ir leidžiame nuo kaitros nukeltam puodui dar kelias minutes pastovėti.
13. Patiekiame su virtomis bulvėmis, bulvių koše, o galima valgyti ir be jokių priedų, nes kukuliai ir daržovės - nuostabus savarankiškas patiekalas, be to, ir lengvesnis. Skanaus!
Ingredientai
- švieži kopūstai: 1 nedidelio
- morkos: 2
- raudonosios paprikos: 1
- gerai prinokę pomidorai: 1 didelio (arba keli vyšniniai pomidorai)
- porai: 1
- svogūnai: 1
- malta mėsa: 500 gramų (naudoju kiaulienos ir jautienos mišinį)
- kiaušiniai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- ilgagrūdžiai ryžiai: 0,5 stiklinės
- džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
- sviestas: 25 gramų
- juodieji pipirai
- druska
- alyvuogių aliejus
- kvapnieji pipirai: kelių
- švieži krapai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ryžius apverdame, kad išliktų dar pusiau kieti - maždaug pusę jiems skirto laiko. Palieka atvėsti.
2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepiname svogūnus, kol taps auksinės-geltonos spalvos ir suminkštės. Juos taip pat atvėsiname.
3. Tada į didelį dubenį dedame maltą mėsą, beriame ryžius, svogūnus, įspaudžiame česnaką, įmušame kiaušinį, beriame džiovinto čiobrelio, po žiupsnį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.
4. Tuomet šlapiomis rankomis suformuojame maždaug 14-16 rutuliukų.
5. Išdėliojame juos ant aliejumi pateptos lėkštės arba lentelės ir atidedame, kol pasiruošime daržoves.
6. Kopūstą supjaustome, morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais, nupjauname viršutinę poro dalį ir taip pat supjaustome griežinėliais.
7. Papriką išvalome ir supjaustome plonomis riekelėmis.
8. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, tuomet greitai įmetame į šaltą, nulupame ir supjaustome kubeliais.
9. Ant viryklės dedame plačiadugnį puodą, ištirpiname sviestą, sudedame porus ir pusę morkų ir pakepiname kelias minutes, kol porai pakvips.
10. Dedame į puodą supjaustytus kopūstus, likusias morkas, paprikas, užpilame vandeniu, kad apsemtų, įberiame druskos, įmetame kvapniuosius pipirus ir paverdame maždaug 7-10 minučių, kol kopūstai šiek tiek sukris.
11. Ant daržovių viršaus sudedame mėsos kukulius, į jų tarpus priberiame smulkintų pomidorų. Uždengiame ir ant lengvos kaitros troškiname maždaug 15-20 minučių.
12. Bebaigiant troškinti ant viršaus uždedame pomidorų pastos, gausiai pabarstome krapais ir leidžiame nuo kaitros nukeltam puodui dar kelias minutes pastovėti.
13. Patiekiame su virtomis bulvėmis, bulvių koše, o galima valgyti ir be jokių priedų, nes kukuliai ir daržovės - nuostabus savarankiškas patiekalas, be to, ir lengvesnis. Skanaus!
Raktažodžiai:
kopustai, morkos, paprikos, pomidorai, poros, svogunai, balandeliai, mesa, malta mesa, jautiena, kiauliena, cesnakas, kiausiniai, ryziai, ciobrelis, sviestas, krapai
Tinginių balandėliai
Vegetariški balandėliai be mėsos
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
"Tinginių balandėliai"
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Skanus padažas balandėliams
Vegetariškas kopūstų troškinys is Etiopijos
Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais
Keptuvėje paruošti balandėliai
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Gruziniska "Charčio"
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Lenkiškas bigosas - kopūstų troškinys su mėsa
KOPŪSTŲ APKEPAS
Kopūstų troškinys su mėsa
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
Kalakutienos ir ryžių troškinys
Raugintų kopūstų sriuba