Nuostabus uzbekų plovas
Kategorija: Mėsos patiekalai
Uzbekų plovas - tikras tradicinis klasikinis Vidurinės Azijos tautų patiekalas, kuris pagal seniausias tradicijas būdavo gaminamas ant laužo, bet šiomis dienomis vis labiau populiarėja šį plovą virti katile namuose. Uzbekų plovas tradiciškai būdavo gaminamas iš ėrienos, nors daugelis šią mėsą dabar pakeičia į kiaulieną ar jautieną. Patiekalas - tikrų tikriausias uzbekų virtuvės šedevras. Vidurinėje Azijoje kiekvienas save gerbiantis vyras tiesiog privalo išvirti kokybišką uzbekšiką plovą.
1. Iš pradžių morkas nuplauname, nulupame ir supjaustome plonomis juostelėmis.
2. Tada svogūną supjaustome pusžiedžiais.
3. Ėrieną supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais.
4. Uždedame ketaus puodą ant vidutinės kaitros ir įpilame aliejaus. Palaukiame, kol aliejus užvirs.
5. Sudedame mėsą į aliejų. Kepame, kol atsiras ruda plutelė.
6. Tuomet suberiame svogūną, žiupsnelį kmynų, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišome. Kepame maždaug 5-7 minutes.
7. Sudedame morkas į ketaus puodą. Įberiame likusios druskos ir kmynų. Išmaišome ir verdame, kol morkos suminkštėja. Maišome kas 30 sekundžių. Supilame 8 puodelius virinto vandens.
8. Kai jau vanduo gerai įšyla (dar pilnai neužviręs), įdedame česnako galvutę. Verdame ant vidutinės kaitros 60 minučių.
9. Nuplauname ryžius. Po 60 minučių, išimame česnaką ir suberiame ryžius į puodą. Jeigu reikia, įpilame daugiau vandens.
10. Įdedame česnako galvą atgal. Kai ryžiai pradeda sugerti vandenį, vėl išimame česnaką. Uždengiame plovą ir verdame maždaug 8 minutes. Kas kelias minutes patikriname, ar visas skystis jau susigėrė, kad nesudegintumėte.
11. Tada vėl ant viršaus uždedame česnaką.
12. Išjungiame kaitrą ir paliekame plovą pusvalandžiui po dangčiu.
13. Galiausiai viską permaišome, išimame česnaką, patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- ėrienos: 2 kilogramų
- svogūnų: 2
- morkų: 5
- ryžių: 3,5 stiklinės
- česnakų: 1
- druskos: 3 arbatinių šaukštelių
- maltų kmynų: 1,5 arbatinio šaukštelio
- juodųjų pipirų: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių morkas nuplauname, nulupame ir supjaustome plonomis juostelėmis.
2. Tada svogūną supjaustome pusžiedžiais.
3. Ėrieną supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais.
4. Uždedame ketaus puodą ant vidutinės kaitros ir įpilame aliejaus. Palaukiame, kol aliejus užvirs.
5. Sudedame mėsą į aliejų. Kepame, kol atsiras ruda plutelė.
6. Tuomet suberiame svogūną, žiupsnelį kmynų, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišome. Kepame maždaug 5-7 minutes.
7. Sudedame morkas į ketaus puodą. Įberiame likusios druskos ir kmynų. Išmaišome ir verdame, kol morkos suminkštėja. Maišome kas 30 sekundžių. Supilame 8 puodelius virinto vandens.
8. Kai jau vanduo gerai įšyla (dar pilnai neužviręs), įdedame česnako galvutę. Verdame ant vidutinės kaitros 60 minučių.
9. Nuplauname ryžius. Po 60 minučių, išimame česnaką ir suberiame ryžius į puodą. Jeigu reikia, įpilame daugiau vandens.
10. Įdedame česnako galvą atgal. Kai ryžiai pradeda sugerti vandenį, vėl išimame česnaką. Uždengiame plovą ir verdame maždaug 8 minutes. Kas kelias minutes patikriname, ar visas skystis jau susigėrė, kad nesudegintumėte.
11. Tada vėl ant viršaus uždedame česnaką.
12. Išjungiame kaitrą ir paliekame plovą pusvalandžiui po dangčiu.
13. Galiausiai viską permaišome, išimame česnaką, patiekiame ir skanaujame!
Tikras plovas kazane su aviena
AVIENOS PLOVAS
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Orkaitėje keptas plovas
Uzbekiškas plovas su vištiena
Vištienos plovas čenakinėse
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Vištienos plovas su pistacijomis
Šašlykas stiklainyje: receptas, kuris stebina net gruzinus
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Vegetariškas plovas su avinžirniais
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Kalakutienos guliašas
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Tinginių balandėliai puode
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA