Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
Kategorija: Mėsos patiekalai
Tai tikras angliškai vadinamas comfort food, ganėtinai lengvai pagaminamas patiekalas. Gal daugelio ir niekuo nenustebinsiu su šiuo mėsos kukulių receptu, bet kartas nuo karto tikrai praverčia idėja lengviems ir labai skaniems pietums. Nors ir užima šiek tiek laukimo, kol troškinasi, bet pats pagaminamas tikrai nėra sunkus. :)
1. Pirmiausia mėsos kukuliams skirtus ingredientus sumaišykite ir leiskite pastovėti mažiausiai 30 minučių.
2. Po to suformuokite nedidelius mėsos kukulius.
3. Apkepinkite kol gražiai apskrunda.
4. Atidėkite į šalį.
5. Patarimas: Tiek gaminant pačius mėsos kukulius, tiek skanųjį padažą, atsargiai su druska - feta iš savęs priduoda nemažai sūrumo.
6. Padažas: Svogūną sukapokite ir apkepkite keptuvėje ant ghi sviesto.
7. Tada berkite susmulkintą česnaką ir pakepkite, kol pasklinda nuostabus aromatas.
8. Pilkite vyno ir nugarinkite maždaug 60 sekundžių (tiks tiek baltas, tiek raudonas, kitaip tariant - turimas po ranka).
9. Tuomet pilkite pomidorus, alyvuoges (smulkintas arba ne, kaip labiau norisi), sudėkite mėsos kukulius, permaišykite ir palikite troškintis ant nedidelės kaitros maždaug 40-60 minučių (man pačiai labiau patinka troškinti valandą arba ilgiau, kol padažas sutirštėja).
10. Prieš patiekdami pabarstykite petražolėmis bei feta.
11. Patiekti galite su šviežia duona, su virtais ryžiais, kuskusu arba kitomis kruopomis, su pasta arba su šviežių salotų dubeniu. Skanaus!
Ingredientai
- Mėsos kukuliams:
- kiaulienos faršas: 500 gramų
- garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
- raudonėlis: 2 arbatinių šaukštelių
- saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- trupinta feta: 50 gramų
- smulkintos šviežios petražolės: pluošto
- druska
- pipirai
- Padažui:
- svogūnai: 1 (didelio)
- česnakas: 2 skiltelių
- vynas: šlako
- smulkinti konservuoti pomidorai: 800 gramų
- alyvuogės: 1 saujos
- feta
- petražolės
- ghi sviestas (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mėsos kukuliams skirtus ingredientus sumaišykite ir leiskite pastovėti mažiausiai 30 minučių.
2. Po to suformuokite nedidelius mėsos kukulius.
3. Apkepinkite kol gražiai apskrunda.
4. Atidėkite į šalį.
5. Patarimas: Tiek gaminant pačius mėsos kukulius, tiek skanųjį padažą, atsargiai su druska - feta iš savęs priduoda nemažai sūrumo.
6. Padažas: Svogūną sukapokite ir apkepkite keptuvėje ant ghi sviesto.
7. Tada berkite susmulkintą česnaką ir pakepkite, kol pasklinda nuostabus aromatas.
8. Pilkite vyno ir nugarinkite maždaug 60 sekundžių (tiks tiek baltas, tiek raudonas, kitaip tariant - turimas po ranka).
9. Tuomet pilkite pomidorus, alyvuoges (smulkintas arba ne, kaip labiau norisi), sudėkite mėsos kukulius, permaišykite ir palikite troškintis ant nedidelės kaitros maždaug 40-60 minučių (man pačiai labiau patinka troškinti valandą arba ilgiau, kol padažas sutirštėja).
10. Prieš patiekdami pabarstykite petražolėmis bei feta.
11. Patiekti galite su šviežia duona, su virtais ryžiais, kuskusu arba kitomis kruopomis, su pasta arba su šviežių salotų dubeniu. Skanaus!
Raktažodžiai:
kiauliena, kiaulienos farsas, garstycios, raudonelis, paprika, feta, fetos suris, petrazoles, druska, pipirai, svogunai, cesnakas, vynas, pomidorai, alyvuoges
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Mėsos kukuliai su makaronais
Purūs vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Indiški kukuliai iš mėsos faršo
SALOTOS SU FETA SŪRIU
Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
KALAKUTIENOS KUKULIAI
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas