Zraziukai kepti orkaitėje
Kategorija: Mėsos patiekalai
Gali būti, kad daugeliui tai bus pažįstamas ir ne vieną kartą gamintas patiekalas. Bet aš pati jį jau senokai gaminau, tai nusprendžiau įkelti šiuos orkaitėje keptus zraziukus kaip priminimą, jeigu ir Jūs esate šį labai skanų patiekalą primiršę.
1. Pastebėjimas: Ingredientų kiekius reguliuokite pagal savo skonį ir valgančiųjų skaičių.
2. Iš pradžių pasiruoškite faršą, kaip kad ruoštumėte savo mėgiamiems kotletams.
3. Tuomet išsivirkite kiaušinius, juos supjaustykite kubeliais Sudėkite pakepintą svogūną, pagardinkite baziliku.
4. Tada imkite faršo gabaliuką, dėkite gardaus įdaro. Suformuotus zraziukus apkepinkite šiek tiek keptuvėje bei po to dėkite į orkaitę (~160-180 laipsnių temperatūros) galutiniam iškepimui.
5. Patiekite su mėgiamais garnyrais. Skanaukite!
Ingredientai
- kiaulienos ir jautienos faršas
- kiaušiniai (faršui)
- prieskoniai
- druska
- virti kiaušiniai (įdarui)
- svogūnai
- aliejus
- džiovintas bazilikas
Recepto paruošimas
1. Pastebėjimas: Ingredientų kiekius reguliuokite pagal savo skonį ir valgančiųjų skaičių.
2. Iš pradžių pasiruoškite faršą, kaip kad ruoštumėte savo mėgiamiems kotletams.
3. Tuomet išsivirkite kiaušinius, juos supjaustykite kubeliais Sudėkite pakepintą svogūną, pagardinkite baziliku.
4. Tada imkite faršo gabaliuką, dėkite gardaus įdaro. Suformuotus zraziukus apkepinkite šiek tiek keptuvėje bei po to dėkite į orkaitę (~160-180 laipsnių temperatūros) galutiniam iškepimui.
5. Patiekite su mėgiamais garnyrais. Skanaukite!
Raktažodžiai:
zrasiukai, farsas, kiaulienos farsas, kiauliena, jautiena, jautienos farsas, kiausiniai, prieskoniai, bazilikas, dziovintas bazilikas, druska, svogunai
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
"ŠPROTAI PATALUOSE"
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
FARŠO RUTULIUKAI - "SPURGYTĖS"
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Karaimų kibinai/pyragėliai
Ant grotelių kepti kotletai
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
Blynai kitaip - sumuštinių keptuvėje... su nutella
Cukinijų ir faršo kotletai
Super purūs vištienos kotletai!
Risotto (ryžių rizotas)
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
Orkaitėje keptas omletas su grybais
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu