Karaimų kibinai/pyragėliai
Kategorija: Mėsos patiekalai
Tai pats geriausias mano atrastas karaimų kibinų / pyragėlių receptas. Gaminant pagal jį viskas visada gaunasi puikiai. Su kitais bandytais receptais, kartais būdavo, kad nepavyksta ir tekdavo išmesti lauk. O šis dar niekados nenuvylė! Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 20 kibinų.
1. Pirmiausia į dubenį persijokite kvietinius miltus ir išminkykite su pjaustytu sviestu arba margarinu.
2. Tada supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius.
3. Viską gerai išminkykite, uždenkite maistine plėvele arba rankšluostuku, kad nedžiūtų.
4. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 60 minučių.
5. Per tą laiką, avieną (arba kiaulienos sprandinę) sukapokite/supjaustykite nedideliais kubeliais.
6. Susmulkinkite svogūną.
7. Įberkite prieskonius, įpilkite vandens, dėkite supjaustytą sviestą ir išmaišykite.
8. Po to iš atšalusios tešlos formuokite paplotėlius, į kurių vidurį dėkite maždaug vieną šaukštą pasiruošto įdaro, perlenkite pusiau, suspauskite ir kraštus užsukite tarsi pynę.
9. Paruoštus karaimų kibinus/pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi užklotos kepimo skardos.
10. Prieš kepimą aptepkite kiaušinio plakiniu.
11. Kepkite maždaug 40 minučių, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
12. Labai skanu patiekti su savo mėgstamu sultiniu. Skanaus! ;)
Ingredientai
- Tešlai:
- kvietiniai miltai: 1 kilogramo
- sviestas: 400 gramų (tinka ir margarinas)
- kiaušiniai: 6
- grietinė: 300 gramų
- Įdarui:
- aviena: 600 gramų (renkamės riebesnę avienos dalį; tinka ir kiaulienos sprandinė)
- svogūnai: 2
- vanduo: 1 stiklinės
- sviestas: 100 gramų
- druska: šiek tiek
- pipirai: šiek tiek
- Aptepimui:
- kiaušiniai: 2
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenį persijokite kvietinius miltus ir išminkykite su pjaustytu sviestu arba margarinu.
2. Tada supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius.
3. Viską gerai išminkykite, uždenkite maistine plėvele arba rankšluostuku, kad nedžiūtų.
4. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 60 minučių.
5. Per tą laiką, avieną (arba kiaulienos sprandinę) sukapokite/supjaustykite nedideliais kubeliais.
6. Susmulkinkite svogūną.
7. Įberkite prieskonius, įpilkite vandens, dėkite supjaustytą sviestą ir išmaišykite.
8. Po to iš atšalusios tešlos formuokite paplotėlius, į kurių vidurį dėkite maždaug vieną šaukštą pasiruošto įdaro, perlenkite pusiau, suspauskite ir kraštus užsukite tarsi pynę.
9. Paruoštus karaimų kibinus/pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi užklotos kepimo skardos.
10. Prieš kepimą aptepkite kiaušinio plakiniu.
11. Kepkite maždaug 40 minučių, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
12. Labai skanu patiekti su savo mėgstamu sultiniu. Skanaus! ;)
Raktažodžiai:
kibinai, aviena, kiaulienos sprandine, miltai, svogunai, sviestas, druska, kiausiniai, grietine, svogūnai
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Kibinai su mėsa
Kiaulienos sprandinės šašlykai marinuoti kefyre
Naminiai kibinai su vištiena
AVIENOS SRIUBA
Salotos su aviena
Šašlykų receptas su „Vytautu“
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Kiaulienos sprandinės karbonadai
Varškės sausainiai
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Sūrio ir kumpio pyragėliai
Šašlykai majonezo marinate su paprikom
Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Troškinta aviena su moliūgais
Traškūs vafliai
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje