Karaimų kibinai/pyragėliai

Kategorija: Mėsos patiekalai


Karaimų kibinai/pyragėliai

Paskelbė:
18 Kovo 2022
Tai pats geriausias mano atrastas karaimų kibinų / pyragėlių receptas. Gaminant pagal jį viskas visada gaunasi puikiai. Su kitais bandytais receptais, kartais būdavo, kad nepavyksta ir tekdavo išmesti lauk. O šis dar niekados nenuvylė! Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 20 kibinų.



Ingredientai



  • Tešlai:
    • kvietiniai miltai: 1 kilogramo
    • sviestas: 400 gramų (tinka ir margarinas)
    • kiaušiniai: 6
    • grietinė: 300 gramų
  • Įdarui:
    • aviena: 600 gramų (renkamės riebesnę avienos dalį; tinka ir kiaulienos sprandinė)
    • svogūnai: 2
    • vanduo: 1 stiklinės
    • sviestas: 100 gramų
    • druska: šiek tiek
    • pipirai: šiek tiek
  • Aptepimui: 
    • kiaušiniai: 2


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia į dubenį persijokite kvietinius miltus ir išminkykite su pjaustytu sviestu arba margarinu.
2. Tada supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius.
3. Viską gerai išminkykite, uždenkite maistine plėvele arba rankšluostuku, kad nedžiūtų.
4. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 60 minučių.
5. Per tą laiką, avieną (arba kiaulienos sprandinę) sukapokite/supjaustykite nedideliais kubeliais.
6. Susmulkinkite svogūną.
7. Įberkite prieskonius, įpilkite vandens, dėkite supjaustytą sviestą ir išmaišykite.
8. Po to iš atšalusios tešlos formuokite paplotėlius, į kurių vidurį dėkite maždaug vieną šaukštą pasiruošto įdaro, perlenkite pusiau, suspauskite ir kraštus užsukite tarsi pynę.
9. Paruoštus karaimų kibinus/pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi užklotos kepimo skardos.
10. Prieš kepimą aptepkite kiaušinio plakiniu.
11. Kepkite maždaug 40 minučių, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
12. Labai skanu patiekti su savo mėgstamu sultiniu. Skanaus! ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: