Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Kategorija: Aviena / Kiauliena
Skanių Trakų kibinų receptas.
450 g Eve margarino;
4 kiaušinių;
200 g 30 proc. riebumo grietinės;
Žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
1 kg avienos arba kiaulienos sprandinės;
3 svogūnų;
50 g Eve margarino;
0,5 (pusė) pakelio Vegetos;
Maltų juodųjų pipirų;
Šlakelio šalto virinto vandens.
Tešla išimama iš šaldytuvo ir iš jos formuojami vienodo dydžio rutuliukai. Jie kočiojami, dedamas šaukštas įdaro ir formuojami kibinai. Kibinų kraštai gerai užspaudžiami, kad kepant neišbėgtų riebalai. Suformuoti kibinai dedami ant sausos (riebalais neišteptos) skardos, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti! Likęs kiaušinio trynys išplakamas su šlakeliu vandens ir šiuo mišiniu aptepamas kibinų paviršius. Kibinai kepami orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kibinai patiekiami su vištienos ar daržovių sultiniu.
Tešlai reikės:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų;450 g Eve margarino;
4 kiaušinių;
200 g 30 proc. riebumo grietinės;
Žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
1 kg avienos arba kiaulienos sprandinės;
3 svogūnų;
50 g Eve margarino;
0,5 (pusė) pakelio Vegetos;
Maltų juodųjų pipirų;
Šlakelio šalto virinto vandens.
Tešlos gaminimas. Kibinai
Į puodą pilami miltai, dedamas burokine tarka sutarkuotas arba gabalėliais supjaustytas margarinas, beriama žiupsnelis druskos. Viskas gerai ištrinama rankomis. Margarinas turi pasiskirstyti tolygiai. Į masę įmušami trys kiaušiniai. Ketvirtojo kiaušinio trynys atskiriamas nuo baltymo. Baltymas dedamas į masę, o trynys naudojamas vėliau, kibinams aptepti. Į masę dedama grietinė ir minkoma, kol tešla nebelips prie rankų. Puodas su tešla 30-čiai minučių dedamas į šaldytuvą, o tuo tarpu paruošiamas kibinų įdaras.Įdaro gaminimas. Kibinai
Mėsą supjaustoma nedideliais kubeliais, dedama 50 g sutarkuoto margarino ir kubeliais pjaustyti svogūnai. Beriami prieskoniai, viskas užpilama šlakeliu šalto virinto vandens ir gerai sumaišoma.Tešla išimama iš šaldytuvo ir iš jos formuojami vienodo dydžio rutuliukai. Jie kočiojami, dedamas šaukštas įdaro ir formuojami kibinai. Kibinų kraštai gerai užspaudžiami, kad kepant neišbėgtų riebalai. Suformuoti kibinai dedami ant sausos (riebalais neišteptos) skardos, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti! Likęs kiaušinio trynys išplakamas su šlakeliu vandens ir šiuo mišiniu aptepamas kibinų paviršius. Kibinai kepami orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kibinai patiekiami su vištienos ar daržovių sultiniu.
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Naminiai kibinai su vištiena
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Šventėms – tortas „Snickers“
Sluoksniuotas pyragas
AVIENOS SRIUBA
AVIENOS PLOVAS
Virtinukai su grybų įdaru
Sotus avienos ragu
Kiaušinius dažome natūraliai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Sprandinės suktinukai su grybais
Pica su voveraitėmis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Tortas „Raffaello“
Soti naminė pica
Klasikinis medaus tortas
Virtinukai su grybų įdaru