Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas

Kategorija: Aviena / Kiauliena


Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas

Paskelbė:
29 Kovo 2019
Skanių Trakų kibinų receptas.

Tešlai reikės:

1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų; 
450 g Eve margarino; 
4 kiaušinių;
200 g 30 proc. riebumo grietinės; 
Žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės: 
1 kg avienos arba kiaulienos sprandinės; 
3 svogūnų; 
50 g Eve margarino; 
0,5 (pusė) pakelio Vegetos; 
Maltų juodųjų pipirų; 
Šlakelio šalto virinto vandens.  

Tešlos gaminimas. Kibinai

Į puodą pilami miltai, dedamas burokine tarka sutarkuotas arba gabalėliais supjaustytas margarinas, beriama žiupsnelis druskos. Viskas gerai ištrinama rankomis. Margarinas turi pasiskirstyti tolygiai. Į masę įmušami trys kiaušiniai. Ketvirtojo kiaušinio trynys atskiriamas nuo baltymo. Baltymas dedamas į masę, o trynys naudojamas vėliau, kibinams aptepti. Į masę dedama grietinė ir minkoma, kol tešla nebelips prie rankų. Puodas su tešla 30-čiai minučių dedamas į šaldytuvą, o tuo tarpu paruošiamas kibinų įdaras. 

Įdaro gaminimas. Kibinai

Mėsą supjaustoma nedideliais kubeliais, dedama 50 g sutarkuoto margarino ir kubeliais pjaustyti svogūnai. Beriami prieskoniai, viskas užpilama šlakeliu šalto virinto vandens ir gerai sumaišoma. 
Tešla išimama iš šaldytuvo ir iš jos formuojami vienodo dydžio rutuliukai. Jie kočiojami, dedamas šaukštas įdaro ir formuojami kibinaiKibinų kraštai gerai užspaudžiami, kad kepant neišbėgtų riebalai. Suformuoti kibinai dedami ant sausos (riebalais neišteptos) skardos, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti! Likęs kiaušinio trynys išplakamas su šlakeliu vandens ir šiuo mišiniu aptepamas kibinų paviršius. Kibinai kepami orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. 
Kibinai patiekiami su vištienos ar daržovių sultiniu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: