Orkaitėje keptas plovas
Kategorija: Mėsos patiekalai
Nuo to laiko kai išbandžiau šį receptą, plovą visada kepsiu tik orkaitėje!
1. Iš pradžių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais (kaip gulešui), paskaniname druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais bei apkepiname keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus.
2. Tuomet apkepintą mėsą dedame į atsparų karščiui puodą (aš pati naudojau stiklinį su dangčiu).
3. Po to pakepiname svogūną su druska bei žiupsneliu cukraus. Jį kratome ant mėsos.
4. Morkas apkepiname su sviestu (20 gramų) iki minkštumo, ant jų galite, jeigu norisi, užberti prieskoninių žolelių bei druskos. Jas taip pat dedame į puodą, ant mėsos bei svogūnų.
5. Tada ant visko užpilame pomidorų padažą, beriame nevirtus ryžius, šaukštelį druskos bei užpilame verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžių, arba dvigubai tiek, kiek buvo ryžių.
6. Įdedame 50 gramų sviesto, uždengiame dangtį bei dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
7. Paskui išimame, jeigu vanduo visas išviręs, įpilame dar šiek tiek, pamaišome, įsmeigiame česnako skilteles. Vėl kepame maždaug pusvalandį.
8. Prieš patiekdamos, gerai viską išmaišome. Skanaujame!
Ingredientai
- kiauliena: 600 gramų
- svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto)
- morkos: 2 (supjaustytų nedideliais kubeliais)
- ryžiai: 2 pakelių su puse (1 pakelis - 125 gramai)
- sviestas: 70 gramų
- pomidorų padažas: 150 gramų
- česnakas: 3 skiltelių (nuluptų)
- druska
- pipirai
- lauro lapai: 1
- aliejus
- mėgstami prieskoniai
- cukrus
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais (kaip gulešui), paskaniname druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais bei apkepiname keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus.
2. Tuomet apkepintą mėsą dedame į atsparų karščiui puodą (aš pati naudojau stiklinį su dangčiu).
3. Po to pakepiname svogūną su druska bei žiupsneliu cukraus. Jį kratome ant mėsos.
4. Morkas apkepiname su sviestu (20 gramų) iki minkštumo, ant jų galite, jeigu norisi, užberti prieskoninių žolelių bei druskos. Jas taip pat dedame į puodą, ant mėsos bei svogūnų.
5. Tada ant visko užpilame pomidorų padažą, beriame nevirtus ryžius, šaukštelį druskos bei užpilame verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžių, arba dvigubai tiek, kiek buvo ryžių.
6. Įdedame 50 gramų sviesto, uždengiame dangtį bei dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
7. Paskui išimame, jeigu vanduo visas išviręs, įpilame dar šiek tiek, pamaišome, įsmeigiame česnako skilteles. Vėl kepame maždaug pusvalandį.
8. Prieš patiekdamos, gerai viską išmaišome. Skanaujame!
Raktažodžiai:
plovas, plovas orkaiteje, pipirai, ryziai, morkos, cukrus, sviestas, keptas plovas, plovas keptas orkaiteje, orkaiteje keptas plovas
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Šernienos guliašas
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
Vištienos plovas čenakinėse
Čili sriuba
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Grikių apkepas su morkomis
Stirnienos mėsos troškinys
Grikių apkepas su morkomis ir sūriu
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos
ČENAKAI SU KIAULIENA
Kibinai su mėsa
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Jautienos troškinys su raugintais agurkais
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
AVIENOS PLOVAS
Uzbekiškas plovas su vištiena
"Tinginių balandėliai"
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas