Orkaitėje keptas plovas

Kategorija: Mėsos patiekalai


Orkaitėje keptas plovas

Paskelbė:
25 Vasario 2022
Nuo to laiko kai išbandžiau šį receptą, plovą visada kepsiu tik orkaitėje!



Ingredientai



  • kiauliena: 600 gramų
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto)
  • morkos: 2 (supjaustytų nedideliais kubeliais)
  • ryžiai: 2 pakelių su puse (1 pakelis - 125 gramai)
  • sviestas: 70 gramų
  • pomidorų padažas: 150 gramų
  • česnakas: 3 skiltelių (nuluptų)
  • druska
  • pipirai
  • lauro lapai: 1
  • aliejus
  • mėgstami prieskoniai
  • cukrus


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais (kaip gulešui), paskaniname druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais bei apkepiname keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus.
2. Tuomet apkepintą mėsą dedame į atsparų karščiui puodą (aš pati naudojau stiklinį su dangčiu).
3. Po to pakepiname svogūną su druska bei žiupsneliu cukraus. Jį kratome ant mėsos.
4. Morkas apkepiname su sviestu (20 gramų) iki minkštumo, ant jų galite, jeigu norisi, užberti prieskoninių žolelių bei druskos. Jas taip pat dedame į puodą, ant mėsos bei svogūnų.
5. Tada ant visko užpilame pomidorų padažą, beriame nevirtus ryžius, šaukštelį druskos bei užpilame verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžių, arba dvigubai tiek, kiek buvo ryžių.
6. Įdedame 50 gramų sviesto, uždengiame dangtį bei dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
7. Paskui išimame, jeigu vanduo visas išviręs, įpilame dar šiek tiek, pamaišome, įsmeigiame česnako skilteles. Vėl kepame maždaug pusvalandį.
8. Prieš patiekdamos, gerai viską išmaišome. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: