Marinuoti baravykai žiemai 2
Reikės:
1. Daugiausia laiko teks praleisti blizginanat (su soda!!!) stiklainiukus, kuriuose iki pat žiemos bus laikomi grybai, bet prieš tai reikia patikrinti, ar neleidžia dangteliai. Įpilam šiek tiek vandens į stiklainiuką ir pastatom apverstą, jei neleidžia – tinka. Iš visų pusių sąžiningai nušveičiam stiklainius ir jų užsukamus dangtelius. Pilam šiek tiek verdančio vandens ir be jokių kempinių dar pateliuskuojam (žudom bakterijas ir kitą blogį). Apverstus padedam ant švaraus virtuvinio rankšluostėlio kol paruošime grybus.
2. Apvirtus grybus sumetam į puodą ir įpilam tiek vandens, kad tik apsemtų (aš daugiau nepilu, nes būna per glitu). Beriam prieskonius. Užverdam. 15 minučių. Su kiaurasamčiu turinį į stiklainiukus, užpilam nuoviru, stirpiai užsukam stiklainiukus, apverčiam, laukiam kol atšals, sudedam į šaldytuvą. Tokie baravykai yra geriausi ne tik per Kūčias, bet ir per gimtadienį, savaitgalį, kai užeina draugų, arba nori “kažko skanaus”, bet niekaip nesupranti ko..
- Šaukštelio citrinos rūgšties
- Šaukštelio druskos
- Lauro lapelių
- 8-10 grudelių nemaltų juodųjų pipirų
- 6-8 gvazdikėlių
1. Daugiausia laiko teks praleisti blizginanat (su soda!!!) stiklainiukus, kuriuose iki pat žiemos bus laikomi grybai, bet prieš tai reikia patikrinti, ar neleidžia dangteliai. Įpilam šiek tiek vandens į stiklainiuką ir pastatom apverstą, jei neleidžia – tinka. Iš visų pusių sąžiningai nušveičiam stiklainius ir jų užsukamus dangtelius. Pilam šiek tiek verdančio vandens ir be jokių kempinių dar pateliuskuojam (žudom bakterijas ir kitą blogį). Apverstus padedam ant švaraus virtuvinio rankšluostėlio kol paruošime grybus.
2. Apvirtus grybus sumetam į puodą ir įpilam tiek vandens, kad tik apsemtų (aš daugiau nepilu, nes būna per glitu). Beriam prieskonius. Užverdam. 15 minučių. Su kiaurasamčiu turinį į stiklainiukus, užpilam nuoviru, stirpiai užsukam stiklainiukus, apverčiam, laukiam kol atšals, sudedam į šaldytuvą. Tokie baravykai yra geriausi ne tik per Kūčias, bet ir per gimtadienį, savaitgalį, kai užeina draugų, arba nori “kažko skanaus”, bet niekaip nesupranti ko..
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins

Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Ukrainietiškai troškinta kiauliena

Kiaušinius dažome natūraliai

Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai

Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")

Raudonojo aksomo tortas

Kopūstų blyneliai

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Koldūnuai su grybais ir bulvių koše.

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Senoviškai marinuoti baravykai

Marinuoti baravykai

RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI

MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)

Skanusis Editos marinatas daržovėms

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Šašlykai greituoju būdu..

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai