Grybų sūdymas žiemai
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

Ingredientai
- švieži grybai: 1 kilogramo
- druska: ~50-70 gramų
Recepto paruošimas
1. Grybus švariai nuvalykite, tuos kurių kepurėlės lupasi, nulupkite, nuplaukite, užvirinkite ir maždaug 15-20 minučių virkite.
2. Karčius grybus būtinai prieš tai 1-2 paras pamirkome silpnai pasūdytame šaltame vandenyje, jį pakeisdami bent 2-3 kartus.
3. Ruošiant patiekalus, sūdyti grybai iš anksto yra išmirkomi vandenyje, nuolatos jį pakeičiant. Geriausia grybus pasimerkti iš vakaro. Išmirkyti sūdyti grybai būna tarsi švieži. Juos galite virti, troškinti arba kepti.
4. Papildomai sūdyti patiekalų iš sūdytų grybų dažniausiai visai nereikia. Paprasta, bet genialu!
Panašūs receptai

Kaip doroti grybus ir skaniai paruošti žiemai

Marinuoti grybai

RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI

Marinuoti baravykai

Marinuoti miško grybai

Marinuoti baravykai 3

Senoviškai marinuoti baravykai

Marinuoti baravykai žiemai 2

MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)

Grybų marinatas

Marinatas iš penkių

Švelniai marinuotos voveraitės