Grybų sūdymas žiemai

Kategorija: Marinatai


Grybų sūdymas žiemai

Paskelbė:
30 Spalio 2023

Ingredientai

  • švieži grybai: 1 kilogramo
  • druska: ~50-70 gramų

Recepto paruošimas

1. Grybus švariai nuvalykite, tuos kurių kepurėlės lupasi, nulupkite, nuplaukite, užvirinkite ir maždaug 15-20 minučių virkite.

2. Karčius grybus būtinai prieš tai 1-2 paras pamirkome silpnai pasūdytame šaltame vandenyje, jį pakeisdami bent 2-3 kartus.

3. Ruošiant patiekalus, sūdyti grybai iš anksto yra išmirkomi vandenyje, nuolatos jį pakeičiant. Geriausia grybus pasimerkti iš vakaro. Išmirkyti sūdyti grybai būna tarsi švieži. Juos galite virti, troškinti arba kepti.

4. Papildomai sūdyti patiekalų iš sūdytų grybų dažniausiai visai nereikia. Paprasta, bet genialu!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: