Grybų sūdymas žiemai
Kategorija: Marinatai
Ingredientai
- švieži grybai: 1 kilogramo
- druska: ~50-70 gramų
Recepto paruošimas
1. Grybus švariai nuvalykite, tuos kurių kepurėlės lupasi, nulupkite, nuplaukite, užvirinkite ir maždaug 15-20 minučių virkite.
2. Karčius grybus būtinai prieš tai 1-2 paras pamirkome silpnai pasūdytame šaltame vandenyje, jį pakeisdami bent 2-3 kartus.
3. Ruošiant patiekalus, sūdyti grybai iš anksto yra išmirkomi vandenyje, nuolatos jį pakeičiant. Geriausia grybus pasimerkti iš vakaro. Išmirkyti sūdyti grybai būna tarsi švieži. Juos galite virti, troškinti arba kepti.
4. Papildomai sūdyti patiekalų iš sūdytų grybų dažniausiai visai nereikia. Paprasta, bet genialu!
Kiek laiko reikia virti grybus?
Kaip doroti grybus ir skaniai paruošti žiemai
RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI
Marinuoti grybai
Marinuoti baravykai
Miško gėrybės – grybai: kaip džiovinti ir kur laikyti?
Marinuoti baravykai 3
Senoviškai marinuoti baravykai
13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės
Marinuoti baravykai žiemai 2
Tešla minkštutėlė, lyg pagalvė, tik vieno ingrediento dėka
Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį… 11 auksinių patarimų
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Grybų marinatas
Marinatas iš penkių
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Švelniai marinuotos voveraitės
Kiek laiko virti kiaušinius - skystus, pusiau skystus ir kietai virtus.
Kaip išvirti skaniausią bulvių košę?
Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?
Traškūs bavariški agurkai žiemai
Marinuoti baravykai žiemai