Marinuotos saldžiarūgštės šparaginės pupelės žiemai

Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas


Marinuotos saldžiarūgštės šparaginės pupelės žiemai

Paskelbė:

Ingredientai

  • šparaginės pupelės
  • česnakas
  • pipirų žirneliai
  • krapai
  • kalendros grūdeliai
  • lauro lapeliai
Marinatui:
  • vanduo: 600 mililitrų
  • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
  • cukrus: 180 gramų
  • 9% actas: 150 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nupjaustykite šparaginių pupelių galus.

2. Tada dėkite į verdantį vandenį ir maždaug 2-3 minutes pavirkite.

3. Tada į sterilius stiklainius įmeskite lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, kalendros, česnako skiltelę. Sudėkite šparagines pupeles.

4. Į vandenį berkite cukrų, druską, užvirinkite.

5. Supilkite actą ir kelias minutes pavirkite.

6. Užpilkite marinatą ant šparaginių pupelių ir palaikykite maždaug 10 minučių.

7. Tuomet nupilkite atgal į puodą, vėl užvirinkite, užpilkite ant šparaginių pupelių ir sandariai užsukite.

8. Stiklainius apverskite ir šiltai užklokite, kol atvės. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook