Marinuotos saldžiarūgštės šparaginės pupelės žiemai
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

Ingredientai
- šparaginės pupelės
- česnakas
- pipirų žirneliai
- krapai
- kalendros grūdeliai
- lauro lapeliai
Marinatui:
- vanduo: 600 mililitrų
- druska: 1,5 valgomojo šaukšto
- cukrus: 180 gramų
- 9% actas: 150 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nupjaustykite šparaginių pupelių galus.
2. Tada dėkite į verdantį vandenį ir maždaug 2-3 minutes pavirkite.
3. Tada į sterilius stiklainius įmeskite lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, kalendros, česnako skiltelę. Sudėkite šparagines pupeles.
4. Į vandenį berkite cukrų, druską, užvirinkite.
5. Supilkite actą ir kelias minutes pavirkite.
6. Užpilkite marinatą ant šparaginių pupelių ir palaikykite maždaug 10 minučių.
7. Tuomet nupilkite atgal į puodą, vėl užvirinkite, užpilkite ant šparaginių pupelių ir sandariai užsukite.
8. Stiklainius apverskite ir šiltai užklokite, kol atvės. Skanaus!
Panašūs receptai

Traškios marinuotos šparaginės pupelės

Senoviškai marinuoti baravykai

Marinuoti baravykai žiemai

Marinuoti agurkai su pomidorų padažu

Švelniai marinuotos voveraitės

Vyšnių kompotas žiemai su kauliukais

Skanusis Editos marinatas daržovėms

Marinuotos cukinijos žiemai

Marinuoti grybai

RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI

Traškūs bavariški agurkai žiemai

PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS