Marinatas iš penkių
Kategorija: Grybų patiekalai / Marinatai
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus produktus, išskyrus baltą, balzaminį actą ir vyną, sudėti į didelį puodą, užvirti ir užvirus dar pavirkite apie 5 min. Supilkite vyną, nuimkite nuo karštos ugnies ir padėkite į šoną, kad truputį atvėstų (15min). Nelaukite, kol visai atvės, pilkite abu actus ir karštu marinatu užpilkite karštas daržoves. Tokiu marinatu galima marinuoti mažus agurkėlius, patisonus, briuselio kopūstus, mažas morkytes ir įvairius grybus, ypač kazlėkus, žaliuokes, raudonikius.
P.S:
Marinuotus grybus būtina laikyti šaldytuve, nes anearobinese (be deguonies) sąlygose gali pasigaminti botulizmo toxinas. Jis praktiškai nesigamina žemoje (pvz šaldytuvo temperatūroj). Botulizmo toxinas taip pat žuva užvirus. Todėl kas nelaiko marinuotų grybų šaldytuve prieš vartojant siulyčiau užvirt tame pačiame marinate, atvėsinti ir valgyti, kaip paprastai. Skonis tas pats, bet 100% garantija, kad užmušite toxiną. Supraskite teisingai, kad retai kada pasitaiko butulizmo sporos, bet jas neįmanoma sunaikinti namų sąlygom ( reikia 120c ir 1.5atm slėgio). Sporos nėra pavojingos, tik jų gaminamas toksinas, todėl siūlau naudotis mano patarimais.
5 l vandens 2 galvutės nuvalytų česnakų 5 valgomi šaukštai su kaupu kasonado (rudas cukrus) 5 lauro lapai 5 x 4 = 20 pipirų žirneliai (raudoni, juodi, balti) 5 valgomi šaukštai vegetos 5 valgomi šaukštai jūros druskos 5 arbatiniai šaukšteliai stambios druskos 5 x 100 ml = 0.5 l balto vyno 5 x 50 ml = 0.25 l Soy sauce 5 x 50 ml = 0.25 l balto acto 5 x 50 ml = 0.25 l balzaminio acto |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus produktus, išskyrus baltą, balzaminį actą ir vyną, sudėti į didelį puodą, užvirti ir užvirus dar pavirkite apie 5 min. Supilkite vyną, nuimkite nuo karštos ugnies ir padėkite į šoną, kad truputį atvėstų (15min). Nelaukite, kol visai atvės, pilkite abu actus ir karštu marinatu užpilkite karštas daržoves. Tokiu marinatu galima marinuoti mažus agurkėlius, patisonus, briuselio kopūstus, mažas morkytes ir įvairius grybus, ypač kazlėkus, žaliuokes, raudonikius.
P.S:
Marinuotus grybus būtina laikyti šaldytuve, nes anearobinese (be deguonies) sąlygose gali pasigaminti botulizmo toxinas. Jis praktiškai nesigamina žemoje (pvz šaldytuvo temperatūroj). Botulizmo toxinas taip pat žuva užvirus. Todėl kas nelaiko marinuotų grybų šaldytuve prieš vartojant siulyčiau užvirt tame pačiame marinate, atvėsinti ir valgyti, kaip paprastai. Skonis tas pats, bet 100% garantija, kad užmušite toxiną. Supraskite teisingai, kad retai kada pasitaiko butulizmo sporos, bet jas neįmanoma sunaikinti namų sąlygom ( reikia 120c ir 1.5atm slėgio). Sporos nėra pavojingos, tik jų gaminamas toksinas, todėl siūlau naudotis mano patarimais.
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
Mėsainis Insanity
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
tortilija su kalakutiena ir troškintais kopūstais
Troškinta aviena su kopūstais
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Greitai marinuoti kopustai
Marinuoti baravykai 3
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Marinuoti kazlėkai žiemai
Žaliuokės su grietine ir svogūnais
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Silkė su pomidorais
Jautienos troškinys su daržovėmis
Vokiški silkės suktinukai
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas