Mamos klasikiniai marinuoti agurkai
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
Tai yra visiškai klasikinis mano mamos receptas, pagal kurį ji agurkus marinuoja jau bent keletą dešimtmečių. Agurkai pagal šį receptą gaunasi saldžiarūgščiai bei traškūs, žinoma ir labai skanūs! Jei turite didesnių agurkų, tai juos geriau supjaustome griežinėliais. Šis marinatas idealiai tinka tiek mažiems, tiek didesniems agurkams marinuoti.
Vienos normos marinato užtenka 3 litrams agurkų užpilti.
Ingredientai
- agurkų
- krapų žiedų: kelių
- vyšnių lapų: 1 saujos
- lauro lapų: kelių
- juodieji pipirų grūdeliai: ~4-8
- česnakas: 4 skiltelių
- vanduo: 9 stiklinių
- 9% actas: 1 stiklinės
- druska: 3 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia stiklainius su dangteliais gerai išplaukite bei iškaitinkite. Man pačiai asmeniškai patogiausia tai yra padaryti pripilant į stiklainius ketvirtadalį tūrio verdančio vandens ir uždengus dangteliais palaikyti maždaug 5-10 minučių. Šitaip stiklainiai pasikaitina.
2. Tuomet agurkus gerai nuplaukite ir nupjaustykite galiukus.
3. Marinatui skirtus ingredientus sudėkite į puodą. Ten pat dėkite krapų žiedus, vyšnių lapus, nuluptas česnako skilteles, lauro lapus ir pipirus.
4. Marinatą pavirkite.
5. Išgriebkite lapus.
6. Po to agurkus dėkite į marinatą ir šiek tiek pakaitinkite.
7. Sudėkite į stiklainius.
8. Marinatą dar kartą užvirkite ir užpilkite juo agurkus.
9. Stiklainius užsukite dangteliais, apvožkite žemyn, užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
10. Neškite į rūsį ar kitą vėsią vietą, o žiemą mėgaukitės vasaros derliumi. Skanaus!