Marinuoti žiediniai kopūstai
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

Ingredientai
- vanduo: 1 litro
- druska: 2 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- žiediniai kopūstai (kalafiorai): 2
- paprikos: 2
- morkos: 2
- česnakas: ~100 gramų (1-2 skiltelės į stiklainį)
- svogūnai:1
- aštrūs čili pipirai: 1-2 vnt. į stiklainį
- krapų žiedynai: 1 vnt. į stiklainį
- krienų lapai: 1 vnt. į stiklainį
- vyšnių lapai: 10 gramų
- serbentų lapai: 10 gramų
- kvapieji pipirai: kelių
- gvazdikai: 1-2
- lauro lapai: 1-2
- 70% actas: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Ruošiame produktus, kurių mums prireiks ruošiant šį nuostabų patiekalą.
2. Pirma, susitvarkykime su žiediniais kopūstais, tiksliau nuplaukite, išardykite į žiedynus.
3. Tada imame saldžiąją papriką, nuplauname, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.
4. Po to paimame morkas, taip pat nuvalome ir supjaustome plonais apskritimais.
5. Svogūną nulupkite ir supjaustykite storais pusžiedžiais.
6. Imame stiklainius, į kuriuos dėsime kalafiorą. Į apačią dedame serbentų ir vyšnių lapelius. Ant jų dedame krieno lapelį, krapus ir kelias skilteles česnako. Dėl aštrumo įdedame 1-2 aitriąsias paprikas. Įdedame kvapiųjų pipirų ir lauro lapų, gvazdikėlių.
7. Dedame supjaustytą saldžiąją papriką, o tada žiedinius kopūstus. Juos reikia gerai suspausti.
8. Iš pradžių daržoves užpilkite verdančiu vandeniu.
9. Po 3-5 minučių vandenį nupilame ir užpilame karštu marinatu. Marinatą darome taip. Puode užviriname 1 litrą vandens su druska ir cukrumi. Tada į kiekvieną stiklainį įpilame pusę arbatinio šaukštelio acto. Viskas galima užsukti stiklainius. Apverčiame ir paliekame atvėsti. Skanaus!
10. Galima patiekti su antraisiais patiekalais, kurie tinka prie įvairių marinuotų agurkų: mėsos, žuvies, grybų, taip pat prie visų rūšių garnyrų: ryžių, bulvių košės, grikių, dribsnių ir t.t. Rekomenduoju gaminti!
Panašūs receptai











