Italų Bolognese Spagetti

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai


Italų Bolognese Spagetti

Paskelbė:

Italų Bolognese padažas yra klasikinis ir mėgstamas visame pasaulyje. Jis paruošiamas su maltos mėsos, pomidorų, vyno ir prieskonių mišiniu, kuris ilgai troškinamas, kad visi skoniai susijungtų į nuostabią harmoniją. Patiekite su spageti makaronais ir užbaikite su Parmezano sūriu – tai nuostabus patiekalas kiekvienam.


Ingredientai:

  • Spageti makaronai (200-250 g, priklausomai nuo asmenų skaičiaus)
  • Jautiena arba kiauliena (300 g, smulkinta)
  • Svogūnas (1 vnt., smulkiai supjaustytas)
  • Česnakas (2 skiltelės, smulkiai supjaustytos)
  • Pomidorų padažas (400 g)
  • Raudonasis vynas (100 ml)
  • Bazilikas (keletas šviežių lapelių arba 1 šaukštelis džiovinto)
  • Raudonėlis (1 šaukštelis, džiovintas)
  • Druska ir pipirai (pagal skonį)
  • Alyvuogių aliejus (2 šaukštai)
  • Parmezano sūris (tarkuotas, patiekiant)


Gaminimo eiga:

  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir apkepinkite juos alyvuogių aliejuje.
  • Pridėkite maltinį ir kepkite, kol jis taps rudos spalvos.
  • Įpilkite raudonojo vyno ir leiskite jam išgaruoti.
  • Įmaišykite pomidorų padažą, druską, pipirus, baziliką ir raudonėlį.
  • Palikite troškintis ant silpnos ugnies maždaug 30 minučių.
  • Virtus spageti patiekite su Bolognese padažu ir pabarstykite Parmezano sūriu.