Italų Bolognese Spagetti
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai
Italų Bolognese padažas yra klasikinis ir mėgstamas visame pasaulyje. Jis paruošiamas su maltos mėsos, pomidorų, vyno ir prieskonių mišiniu, kuris ilgai troškinamas, kad visi skoniai susijungtų į nuostabią harmoniją. Patiekite su spageti makaronais ir užbaikite su Parmezano sūriu – tai nuostabus patiekalas kiekvienam.
Ingredientai:
- Spageti makaronai (200-250 g, priklausomai nuo asmenų skaičiaus)
- Jautiena arba kiauliena (300 g, smulkinta)
- Svogūnas (1 vnt., smulkiai supjaustytas)
- Česnakas (2 skiltelės, smulkiai supjaustytos)
- Pomidorų padažas (400 g)
- Raudonasis vynas (100 ml)
- Bazilikas (keletas šviežių lapelių arba 1 šaukštelis džiovinto)
- Raudonėlis (1 šaukštelis, džiovintas)
- Druska ir pipirai (pagal skonį)
- Alyvuogių aliejus (2 šaukštai)
- Parmezano sūris (tarkuotas, patiekiant)
Gaminimo eiga:
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir apkepinkite juos alyvuogių aliejuje.
- Pridėkite maltinį ir kepkite, kol jis taps rudos spalvos.
- Įpilkite raudonojo vyno ir leiskite jam išgaruoti.
- Įmaišykite pomidorų padažą, druską, pipirus, baziliką ir raudonėlį.
- Palikite troškintis ant silpnos ugnies maždaug 30 minučių.
- Virtus spageti patiekite su Bolognese padažu ir pabarstykite Parmezano sūriu.
Panašūs receptai
Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu
Mėsos kukuliai su makaronais
Autentiškas itališkas Ragu alla Bolognese su tagliatelle makaronais
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
Makaronų apkepas su vištiena ir mocarela
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Kreminiai makaronai su krevetėmis ir baltuoju vynu
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
Veganiški Penne Rigate makaronai su šviežių pomidorų padažu
Makaronai su kreminiu tuno padažu
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
Indonezietiškas Nasi Goreng