Italų Bolognese Spagetti
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai

Italų Bolognese padažas yra klasikinis ir mėgstamas visame pasaulyje. Jis paruošiamas su maltos mėsos, pomidorų, vyno ir prieskonių mišiniu, kuris ilgai troškinamas, kad visi skoniai susijungtų į nuostabią harmoniją. Patiekite su spageti makaronais ir užbaikite su Parmezano sūriu – tai nuostabus patiekalas kiekvienam.
Ingredientai:
- Spageti makaronai (200-250 g, priklausomai nuo asmenų skaičiaus)
- Jautiena arba kiauliena (300 g, smulkinta)
- Svogūnas (1 vnt., smulkiai supjaustytas)
- Česnakas (2 skiltelės, smulkiai supjaustytos)
- Pomidorų padažas (400 g)
- Raudonasis vynas (100 ml)
- Bazilikas (keletas šviežių lapelių arba 1 šaukštelis džiovinto)
- Raudonėlis (1 šaukštelis, džiovintas)
- Druska ir pipirai (pagal skonį)
- Alyvuogių aliejus (2 šaukštai)
- Parmezano sūris (tarkuotas, patiekiant)
Gaminimo eiga:
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir apkepinkite juos alyvuogių aliejuje.
- Pridėkite maltinį ir kepkite, kol jis taps rudos spalvos.
- Įpilkite raudonojo vyno ir leiskite jam išgaruoti.
- Įmaišykite pomidorų padažą, druską, pipirus, baziliką ir raudonėlį.
- Palikite troškintis ant silpnos ugnies maždaug 30 minučių.
- Virtus spageti patiekite su Bolognese padažu ir pabarstykite Parmezano sūriu.
Panašūs receptai

Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu

Mėsos kukuliai su makaronais

Autentiškas itališkas Ragu alla Bolognese su tagliatelle makaronais

Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu

Makaronų apkepas su vištiena ir mocarela

Spageti makaronai su voveraičių padažu

Kreminiai makaronai su krevetėmis ir baltuoju vynu

Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru

Veganiški Penne Rigate makaronai su šviežių pomidorų padažu

Makaronai su kreminiu tuno padažu

JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE

Indonezietiškas Nasi Goreng