Tagliatelle makaronai su šonine, daržovėmis ir grietinėlės padažu

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai


Tagliatelle makaronai su šonine, daržovėmis ir grietinėlės padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Tagliatelle makaronai: 200 g
  • Šoninė: 150 g
  • Cukinija: 1/2 vidutinės
  • Svogūnas: 1/2
  • Pievagrybiai: 5 vidutinio dydžio
  • Špinatai: sauja
  • Pomidorų tyrė: 200 g
  • Grietinėlė (12%): 100 ml
  • Alyvuogių aliejus: kepimui
  • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
  • Tarkuotas sūris: patiekimui
  • Petražolės: papuošimui



1. Šoninės paruošimas: Šoninę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite, kol šoninė apskrus ir išsiskirs jos riebalai.

2. Daržovių apkepinimas: Pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną į keptuvę su šonine ir kepkite, kol jis taps permatomas.

3. Tada suberkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, kubeliais supjaustytą cukiniją ir gerai išmaišykite.

4. Špinatų troškinimas: Kai daržovės šiek tiek suminkštės, į keptuvę įdėkite šviežius špinatus. Troškinkite, kol špinatai sumažės ir taps minkšti.

5. Padažo ruošimas: Į keptuvę supilkite pomidorų tyrę ir gerai išmaišykite su daržovėmis. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kad skoniai susimaišytų.

6. Grietinėlės įmaišymas: Įpilkite 12% grietinėlės, pagardinkite mėgstamais prieskoniais (pvz., druska, pipirais, baziliku ar raudonėliu) ir dar kartą gerai išmaišykite. Palikite troškintis dar kelias minutes.

7. Makaronų paruošimas: Kol padažas troškinasi, virkite tagliatelle makaronus pagal pakuotės nurodymus. Nepamirškite į vandenį įberti šiek tiek druskos.

8. Patiekalas: Nusausinkite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su paruoštu padažu. Gerai išmaišykite, kad visi makaronai būtų padengti padažu.

9. Pateikimas: Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų petražolių. Patiekite iš karto, kol patiekalas karštas.

10. Mėgaukitės šiuo skaniu ir aromatingu patiekalu!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook