Tagliatelle makaronai su šonine, daržovėmis ir grietinėlės padažu
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai

Ingredientai
- Tagliatelle makaronai: 200 g
- Šoninė: 150 g
- Cukinija: 1/2 vidutinės
- Svogūnas: 1/2
- Pievagrybiai: 5 vidutinio dydžio
- Špinatai: sauja
- Pomidorų tyrė: 200 g
- Grietinėlė (12%): 100 ml
- Alyvuogių aliejus: kepimui
- Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
- Tarkuotas sūris: patiekimui
- Petražolės: papuošimui
1. Šoninės paruošimas: Šoninę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite, kol šoninė apskrus ir išsiskirs jos riebalai.
2. Daržovių apkepinimas: Pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną į keptuvę su šonine ir kepkite, kol jis taps permatomas.
3. Tada suberkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, kubeliais supjaustytą cukiniją ir gerai išmaišykite.
4. Špinatų troškinimas: Kai daržovės šiek tiek suminkštės, į keptuvę įdėkite šviežius špinatus. Troškinkite, kol špinatai sumažės ir taps minkšti.
5. Padažo ruošimas: Į keptuvę supilkite pomidorų tyrę ir gerai išmaišykite su daržovėmis. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kad skoniai susimaišytų.
6. Grietinėlės įmaišymas: Įpilkite 12% grietinėlės, pagardinkite mėgstamais prieskoniais (pvz., druska, pipirais, baziliku ar raudonėliu) ir dar kartą gerai išmaišykite. Palikite troškintis dar kelias minutes.
7. Makaronų paruošimas: Kol padažas troškinasi, virkite tagliatelle makaronus pagal pakuotės nurodymus. Nepamirškite į vandenį įberti šiek tiek druskos.
8. Patiekalas: Nusausinkite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su paruoštu padažu. Gerai išmaišykite, kad visi makaronai būtų padengti padažu.
9. Pateikimas: Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų petražolių. Patiekite iš karto, kol patiekalas karštas.
10. Mėgaukitės šiuo skaniu ir aromatingu patiekalu!
Panašūs receptai











