Makaronai su šonine ir pievagrybiais
Kategorija: Makaronai, pica
Tai žaibo greičiu paruošiamas patiekalas.
Galit įsivaizduoti, kad makaronai verda ilgiau nei trunka pasiruošti priedus prie jų? Aš tikrai nesitikėjau su šonine, grybais bei žalumynais taip greitai susitvarkyti, todėl makaronus virti uždėjau tik tada, kai jau kepinau šoninę, todėl paskui turėjau laukti, ko jie išvirs. Tad jūs taip nedarykit - pirmiausiai užkaiskit vandenį makaronams, o tada jau imkitės pjaustymo, kepimo ir taip toliau.
1. Užkaiskite makaronams vandenį, užvirus pasūdykite (paragavus sūdyto vandens, jis turi būti kiek per sūrus - tada makaronai bus reikiamo sūrumo) ir sudėkite makaronus. Virkite, kiek nurodyta.
2. Smulkiai pjaustytą svogūną šlakelyje įkaitinto aliejaus apkepinkite iki skaidrumo.
3. Dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą šoninę, pakepkite apie 1-2 minutes ant stiprios ugnies.
4. Sudėkite į 4 dalis pjaustytus pievagrybius ir toliau kepkite ant stiprios/ vidutinės ugnies, vis pamaišydami. Taip kepkite maždaug 5 minutes, kol pievagrybiai iškepa. Pabaigoje pasūdykite ir suberkite smulkintas petražoles.
5. Nukoštus makaronus įmaišykite į šoninės ir pievagrybių mišinį. Tiekite pabarstę pipirne ar petražolėmis. Skanaus!
Galit įsivaizduoti, kad makaronai verda ilgiau nei trunka pasiruošti priedus prie jų? Aš tikrai nesitikėjau su šonine, grybais bei žalumynais taip greitai susitvarkyti, todėl makaronus virti uždėjau tik tada, kai jau kepinau šoninę, todėl paskui turėjau laukti, ko jie išvirs. Tad jūs taip nedarykit - pirmiausiai užkaiskit vandenį makaronams, o tada jau imkitės pjaustymo, kepimo ir taip toliau.
Ingredientai
- makaronai: 400 gramų (rinkausi vamzdelius - penne)
- svogūnai: 1
- šalto rūkymo šoninė: 200 gramų
- pievagrybiai: 250 gramų
- smulkintos petražolės: 3 valgomųjų šaukštų
- smulkinti pipirniai: 2 valgomųjų šaukštų (arba vietoj jų tiesiog daugiau petražolių)
- juodieji pipirai
- druska
- aliejus: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Užkaiskite makaronams vandenį, užvirus pasūdykite (paragavus sūdyto vandens, jis turi būti kiek per sūrus - tada makaronai bus reikiamo sūrumo) ir sudėkite makaronus. Virkite, kiek nurodyta.
2. Smulkiai pjaustytą svogūną šlakelyje įkaitinto aliejaus apkepinkite iki skaidrumo.
3. Dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą šoninę, pakepkite apie 1-2 minutes ant stiprios ugnies.
4. Sudėkite į 4 dalis pjaustytus pievagrybius ir toliau kepkite ant stiprios/ vidutinės ugnies, vis pamaišydami. Taip kepkite maždaug 5 minutes, kol pievagrybiai iškepa. Pabaigoje pasūdykite ir suberkite smulkintas petražoles.
5. Nukoštus makaronus įmaišykite į šoninės ir pievagrybių mišinį. Tiekite pabarstę pipirne ar petražolėmis. Skanaus!
Raktažodžiai:
makaronai, sonine, pievagrybiai, makaronai su sonine, svogunai, salto rukymo sonine, petrazoles, druska
MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE
Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų aliejumi
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
ŠVELNAUS SKONIO MAKARONAI (SU KIAULIENOS KUMPELIU)
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Tagliatelle makaronai su midijomis
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
TROŠKINTI GRYBAI SU ŠONINE IR GRIETINĖLE
Tagliatelle juostiniai makaronai su daržovėmis
Makaronai su krevetėmis ir padažu
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
MAKARONAI SU RŪKYTA VIŠTIENA, BROKOLIAIS IR POMIDORŲ PASTA
Tradicinės vokiškos bulvių salotos
Makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
Šalto rūkymo šoninė ir nugarinė
KEPTA ŠONINĖ ANT LAUŽO
Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais
Greitai pagaminami makaronai su tunu ir pievagrybiais
Makaronai su tunu
WOK ryžių makaronai su kiauliena