Makaronai su vištiena

Kategorija: Makaronai, pica / Vištiena ir paukštiena


Makaronai su vištiena

Paskelbė:
07 Rugpjūčio 2023

Ingredientai

  • mėgstami makaronai: 400 gramų (naudoju "Parpadelle")
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių (makaronų virimui)
  • brokoliai: 250 gramų
  • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • vištienos krūtinėlės be odos ir kaulų: 3
  • kvietiniai miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinėlė: 300 mililitrų
  • "Santa Maria" žolelių ir česnakų mišinys: 1,5 valgomojo šaukšto
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
  • petražolės: 2 valgomųjų šaukštų (patiekalui papuošti)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išverdame mėgstamus makaronus pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės, įdedame 2 arbatinius šaukštelius druskos.

2. Per tą laiką, kol makaronai verda, nuplauname brokolį ir padaliname jį į mažesnius gabaliukus.

3. Paverdame brokolį maždaug 2 minutes ir atvėsiname lediniame vandenyje. Atidedame brokolius į šalį.

4. Supjaustome vištienos krūtinėles nedideliais kubeliais (aš pjaustau 1-2 kąsnių dydžio), užberiame miltų ir pakepame mėsą keptuvėje, kol gražiai paruduoja.

5. Išspaudžiame citrinos sultis ir nutarkuoja žievelę. Įdedame žievelę į keptuvę ir supilame citrinų sultis. Paverdame kelias minutes.

6. Tada supilame grietinėlę bei įberiame žolelių ir česnakų mišinio. Leidžiame padažui sutirštėti.

7. Tuomet sudedame išvirtus makaronus į padažą su brokoliais. Pagal savo skonį pagardiname druska.

8. Papuošiame supjaustytomis petražolėmis ir iškart patiekiame. Skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: