Makaronai su vištiena
Kategorija: Makaronai, pica / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- mėgstami makaronai: 400 gramų (naudoju "Parpadelle")
- druska: 2 arbatinių šaukštelių (makaronų virimui)
- brokoliai: 250 gramų
- rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- vištienos krūtinėlės be odos ir kaulų: 3
- kvietiniai miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- citrinos žievelė: iš 1 vnt.
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- grietinėlė: 300 mililitrų
- "Santa Maria" žolelių ir česnakų mišinys: 1,5 valgomojo šaukšto
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
- petražolės: 2 valgomųjų šaukštų (patiekalui papuošti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išverdame mėgstamus makaronus pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės, įdedame 2 arbatinius šaukštelius druskos.
2. Per tą laiką, kol makaronai verda, nuplauname brokolį ir padaliname jį į mažesnius gabaliukus.
3. Paverdame brokolį maždaug 2 minutes ir atvėsiname lediniame vandenyje. Atidedame brokolius į šalį.
4. Supjaustome vištienos krūtinėles nedideliais kubeliais (aš pjaustau 1-2 kąsnių dydžio), užberiame miltų ir pakepame mėsą keptuvėje, kol gražiai paruduoja.
5. Išspaudžiame citrinos sultis ir nutarkuoja žievelę. Įdedame žievelę į keptuvę ir supilame citrinų sultis. Paverdame kelias minutes.
6. Tada supilame grietinėlę bei įberiame žolelių ir česnakų mišinio. Leidžiame padažui sutirštėti.
7. Tuomet sudedame išvirtus makaronus į padažą su brokoliais. Pagal savo skonį pagardiname druska.
8. Papuošiame supjaustytomis petražolėmis ir iškart patiekiame. Skanaujame!