Greitai pagaminami Wok makaronai su jūros gerybėmis

Turėjau savo namuose WOK makaronų ir vis galvojau ką čia su jais pagaminus. Buvau labai pasiilgusi jūros gėrybių, tad nusprendžiau, kad reikėtų iš jų suruošti vieną patiekalą. Nubėgau iki parduotuvės, nupirkau jūros gėrybių mišinio ir dar kelis ingredientus, kurių tuo metu neturėjau. Grįžusi ėmiausi eksperimento, nes nežinojau kas čia gausis. Gavosi labai skaniai ir visa šeima labai pagyrė už puikų patiekalą. Patiekalas pasigamino labai greitai, tad tikrai gaminsiu ir ateityje kai neturėsiu daug laiko sukiotis virtuvėje. Esu tikra, kad skubantiems labai patiks. :)
1. Pirmiausia į troškintuvą supilkite vyną, įdėkite kubelį sviesto, įtarkuokite česnaką ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros.
2. Per tą laiką, susmulkinkite kalendrą, svogūnų laiškus ir špinatus.
3. Į troškintuvą taip pat supilkite Teriyaki padažą, rudą cukrų ir įspauskite laimo vaisiaus sultis.
4. Dar šiek tiek pakaitinę, sudėkite jūros gėrybių mišinį ir uždengus patroškinkite maždaug 2 minutes.
5. Į pabaigą užmalkite pipirų ir užberkite šiek tiek druskos.
6. WOK makaronus pavirkite kelias minutes (pagal instrukcijas ant pakuotės), nupilkite ir perplaukite šaltu vandeniu.
7. Juos sudėkite į suruoštas jūros gėrybes, permaišykite ir užbarstykite žalumynais.
8. Šitaip paruoštus makaronus labai skanu patiekti su ciabatta duonele. Skanaukite!
Ingredientai
- jūros gerybių mišinys: 400 gramų (aštuonkojai, midijos, moliuskai, krevetės, kalmarai)
- WOK makaronai: 250 gramų
- kalendra: 20 gramų
- svogūnų laiškai: 30 gramų
- špinatai: 30 gramų
- sviestas: 50 gramų
- baltas vynas: 100 mililitrų
- teriyaki padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- rudas cukrus: 2 nepilnų valgomųjų šaukštų
- laimo vaisiaus sultys: iš 1 vnt.
- česnakas: 1 skiltelės
- maltų pipirų mišinys
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į troškintuvą supilkite vyną, įdėkite kubelį sviesto, įtarkuokite česnaką ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros.
2. Per tą laiką, susmulkinkite kalendrą, svogūnų laiškus ir špinatus.
3. Į troškintuvą taip pat supilkite Teriyaki padažą, rudą cukrų ir įspauskite laimo vaisiaus sultis.
4. Dar šiek tiek pakaitinę, sudėkite jūros gėrybių mišinį ir uždengus patroškinkite maždaug 2 minutes.
5. Į pabaigą užmalkite pipirų ir užberkite šiek tiek druskos.
6. WOK makaronus pavirkite kelias minutes (pagal instrukcijas ant pakuotės), nupilkite ir perplaukite šaltu vandeniu.
7. Juos sudėkite į suruoštas jūros gėrybes, permaišykite ir užbarstykite žalumynais.
8. Šitaip paruoštus makaronus labai skanu patiekti su ciabatta duonele. Skanaukite!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
astuonkojai midijos krevetes kalmarai moliuskai makaronai wok makaronai kalendra spinatai sviestas vynas cukrus cesnakas prieskoniai laimo sultys
O čia labai skanu! :)

Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais

Makaronų kugelis - apkepas su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais pagal Beatą

Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai

Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai

Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis

Veganiški Penne Rigate makaronai su šviežių pomidorų padažu

Azijietiškas vištienos troškinys su brokoliais, medumi, sojos padažu ir sezamo sėklomis

Greitai pagaminami makaronai su tunu ir pievagrybiais

Tagliatelle makaronai su midijomis

Tailandietiški makaronai su vištiena

Pad Thai su krevetėmis

WOK ryžių makaronai su kiauliena

Jūros kopūstų ir morkų salotos

Makaronai su lašiša ir krevetėmis

Padažas prie austrių

Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis

Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže

Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais

Žuvies ir jūros gėrybių troškinys

Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis

Makaronai su didžiosiomis krevetėmis

Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje

Azijietiški makaronai su krevetėmis

Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu