Greitai pagaminami Wok makaronai su jūros gerybėmis
Kategorija: Makaronai, pica
Turėjau savo namuose WOK makaronų ir vis galvojau ką čia su jais pagaminus. Buvau labai pasiilgusi jūros gėrybių, tad nusprendžiau, kad reikėtų iš jų suruošti vieną patiekalą. Nubėgau iki parduotuvės, nupirkau jūros gėrybių mišinio ir dar kelis ingredientus, kurių tuo metu neturėjau. Grįžusi ėmiausi eksperimento, nes nežinojau kas čia gausis. Gavosi labai skaniai ir visa šeima labai pagyrė už puikų patiekalą. Patiekalas pasigamino labai greitai, tad tikrai gaminsiu ir ateityje kai neturėsiu daug laiko sukiotis virtuvėje. Esu tikra, kad skubantiems labai patiks. :)
1. Pirmiausia į troškintuvą supilkite vyną, įdėkite kubelį sviesto, įtarkuokite česnaką ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros.
2. Per tą laiką, susmulkinkite kalendrą, svogūnų laiškus ir špinatus.
3. Į troškintuvą taip pat supilkite Teriyaki padažą, rudą cukrų ir įspauskite laimo vaisiaus sultis.
4. Dar šiek tiek pakaitinę, sudėkite jūros gėrybių mišinį ir uždengus patroškinkite maždaug 2 minutes.
5. Į pabaigą užmalkite pipirų ir užberkite šiek tiek druskos.
6. WOK makaronus pavirkite kelias minutes (pagal instrukcijas ant pakuotės), nupilkite ir perplaukite šaltu vandeniu.
7. Juos sudėkite į suruoštas jūros gėrybes, permaišykite ir užbarstykite žalumynais.
8. Šitaip paruoštus makaronus labai skanu patiekti su ciabatta duonele. Skanaukite!
Ingredientai
- jūros gerybių mišinys: 400 gramų (aštuonkojai, midijos, moliuskai, krevetės, kalmarai)
- WOK makaronai: 250 gramų
- kalendra: 20 gramų
- svogūnų laiškai: 30 gramų
- špinatai: 30 gramų
- sviestas: 50 gramų
- baltas vynas: 100 mililitrų
- teriyaki padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- rudas cukrus: 2 nepilnų valgomųjų šaukštų
- laimo vaisiaus sultys: iš 1 vnt.
- česnakas: 1 skiltelės
- maltų pipirų mišinys
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į troškintuvą supilkite vyną, įdėkite kubelį sviesto, įtarkuokite česnaką ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros.
2. Per tą laiką, susmulkinkite kalendrą, svogūnų laiškus ir špinatus.
3. Į troškintuvą taip pat supilkite Teriyaki padažą, rudą cukrų ir įspauskite laimo vaisiaus sultis.
4. Dar šiek tiek pakaitinę, sudėkite jūros gėrybių mišinį ir uždengus patroškinkite maždaug 2 minutes.
5. Į pabaigą užmalkite pipirų ir užberkite šiek tiek druskos.
6. WOK makaronus pavirkite kelias minutes (pagal instrukcijas ant pakuotės), nupilkite ir perplaukite šaltu vandeniu.
7. Juos sudėkite į suruoštas jūros gėrybes, permaišykite ir užbarstykite žalumynais.
8. Šitaip paruoštus makaronus labai skanu patiekti su ciabatta duonele. Skanaukite!
Raktažodžiai:
astuonkojai, midijos, krevetes, kalmarai, moliuskai, makaronai, wok makaronai, kalendra, spinatai, sviestas, vynas, cukrus, cesnakas, prieskoniai, laimo sultys
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Veganiški Penne Rigate makaronai su šviežių pomidorų padažu
Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
Pad Thai su krevetėmis
Makaronų kugelis - apkepas su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais pagal Beatą
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
Azijietiškas vištienos troškinys su brokoliais, medumi, sojos padažu ir sezamo sėklomis
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Greitai pagaminami makaronai su tunu ir pievagrybiais
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Tagliatelle makaronai su midijomis
Padažas prie austrių
Tailandietiški makaronai su vištiena