MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS

Kategorija: Grybų patiekalai / Makaronai, pica


MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • makaronai: 250 gramų
    • svogūnai: 2 (dideli)
    • sviestas: 50 gramų
    • rudas cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • balzaminis actas: šiek tiek
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • špinatai: ~70 gramų
    • aliejus
    • druska
    • džiovintas bazilikas
  1. Iš pradžių svogūnus nulupkite bei supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą bei sudėkite svogūnus. Kai jau svogūnai suminkštėja bei tampa skaidrūs, suberkite cukrų, įlašinkite balzaminio acto ir pamaišydamos kepkite dar maždaug 10 minučių, kol svogūnai paruduos.
  2. Tuomet makaronus išvirkite taip, kaip nurodyta ant jų pakelio.
  3. Tada pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais bei apkepinkite truputyje aliejaus. Į pievagrybius sudėkite svogūnus, supilkite pusę grietinėlės bei troškinkite maždaug 2 minutes. Po to sudėkite špinatus, supilkite likusią grietinėlę bei dar patroškinkite, kol špinatai sukris.
  4. Galiausiai sudėkite išvirtus makaronus, pasūdykite, jeigu norisi, įberkite džiovintų bazilikų bei išmaišykite. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: