Lietuviškai kepti grybai arba grybų padažas
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Kepti grybai arba grybų padažas – tai skanus ir kvapnus patiekalas, puikiai tiksantis tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Griebkite mėgstamus grybus ir leiskite šiam receptui užpildyti jūsų namus nuostabiu aromatu!
Naudingos sudedamosios dalys:
- Grybai (pievagrybiai, šitakiai): Grybai yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, taip pat juose gausu B grupės vitaminų, kurie svarbūs nervų sistemai ir odos sveikatai.
- Sviestas: Teikia naudingų riebalų, kurie yra būtini organizmo energijai ir odos sveikatai.
- Grietinėlė: Turtinga kalciu ir vitaminais A bei D, kurie svarbūs sveikai kaulų struktūrai ir imunitetui.
- Pipirai ir druska: Pagardina patiekalą ir suteikia papildomų skonio niuansų.
Ingredientai
- pievagrybiai: 200 gramų
- kitos rūšies grybai: 100 gramų (aš naudoju šitakius)
- aliejus: 50 mililitrų
- sviestas: 100 gramų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- grietinėlė: 1 stiklinės (250 mililitrų)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia grybus nuvalykite, kotelius supjaustykite kiek smulkiau, o kepurėles supjaustykite stambiau.
2. Tada keptuvėje virš vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir ištirpinkite sviestą.
3. Sviestui suputojus ir nurimus, sudėkite sausus supjaustytus grybus. Pasūdykite bei papipirinkite.
4. Kepkite maždaug 10-15 minučių atviroje keptuvėje, vis pamaišydami.
5. Kai jau grybai pradeda gražiai ruduoti, pilkite grietinėlės. Užvirinkite ir maišydami pavirkite maždaug 1-3 minutes, kol padažas tampa norimo tirštumo.
6. Pateikite grybais su padažu aplieję virtas ar keptas bulves, makaronus-spagečius, cepelinus, vėdarus, įmaišę į virtus ryžius arba kitas kruopas, taip pat ant mėsos kepsnių arba tiesiog kaip atskirą patiekalą su riekute duonos. Skanaukite!
7. Pastebėjimas: Žemiau nuotraukoje, galite matyti šį grybų padažą patiektą ant jautienos didkepsnio.
Panašūs receptai











