Tikri žemaičių blynai su virta mėsa
Kategorija: Blynai
Ingredientai
- bulvių: 1 kilogramo
- kiaušinių: 1
- miltų: 3 valgomųjų šaukštų
- virtos kiaulienos: 400 gramų
- svogūnų: 1
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- maltų džiūvėsių: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
- druskos: 1 arbatinio šaukštelio
- pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nulupame.
2. Išverdame bulves.
3. Šiek tiek atvėsiname bei sutriname grūstuvu arba sumalame mėsmale.
4. Tada įmušame kiaušinį, įberiame miltus, pasūdome bei gerai išminkome.
5. Tuomet sumalame virtą mėsą. Svogūną smulkiai supjaustome bei pakepiname svieste. Sudedame svogūnus į maltą mėsą, pasūdome, pagardinkite pipirais pagal skonį bei gerai išmaišome.
6. Iš maltų bulvių tešlos padarome norimo dydžio paplotėlius, dedame šaukštą mėsos įdaro, užlenkiame kraštus bei suformuojame pailgą blynelį.
7. Lėkštėje sumaišome šaukštą miltų bei du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliojame mišinyje blynelius. Kepame keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol blyneliai gražiai apskrus.
8. Galiausiai patiekiame su liesu jogurtu arba grietine (mums labiau patinka su grietine).