BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS

Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai


BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019
  • Tešlai:
    • išvirtos bulvės su lupenomis: 400 gramų
    • miltai: 300 gramų
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1 (+1 trynio)
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 50 gramų
  •  Įdarui:
    • apkepti grybai su šonine ir svogūnais: ~400-500 gramų
    • kiaušiniai: 2
  •  Pyrago patepimui:
    • kiaušinių baltymai: 1
  1. Iš pradžių nulupkite bei sutarkuokite bulves. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tada supilkite ištirpintą sviestą, vieną kiaušinį ir vieną trynį, druską bei pieną. Išminkykite vientisą tešlą. Tuomet įdarui išplakkite kiaušinius bei juos sumaišykite su paruoštais grybais. Kepimo formą ištepkite su sviestu bei iš dalies paruoštos tešlos suformuokite padą su kraštais. Dėkite atvėsintą įdarą bei iš likusios tešlos suformuokite pyrago viršų, kurį patepkite kiaušinio baltymu.
  2. Galiausiai kepkite iki 1750 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Patiekite ir mėgaukitės.:)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: