BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai
- Tešlai:
- išvirtos bulvės su lupenomis: 400 gramų
- miltai: 300 gramų
- pienas: 3 valgomųjų šaukštų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 1 (+1 trynio)
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 50 gramų
- Įdarui:
- apkepti grybai su šonine ir svogūnais: ~400-500 gramų
- kiaušiniai: 2
- Pyrago patepimui:
- kiaušinių baltymai: 1
- Iš pradžių nulupkite bei sutarkuokite bulves. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tada supilkite ištirpintą sviestą, vieną kiaušinį ir vieną trynį, druską bei pieną. Išminkykite vientisą tešlą. Tuomet įdarui išplakkite kiaušinius bei juos sumaišykite su paruoštais grybais. Kepimo formą ištepkite su sviestu bei iš dalies paruoštos tešlos suformuokite padą su kraštais. Dėkite atvėsintą įdarą bei iš likusios tešlos suformuokite pyrago viršų, kurį patepkite kiaušinio baltymu.
- Galiausiai kepkite iki 1750 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Patiekite ir mėgaukitės.:)
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Bulvių pyragas su grybais
Kiaušinius dažome natūraliai
Pica su voveraitėmis
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Šokoladinis karamelinis pyragas
Naminiai kibinai su vištiena
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS KREPŠELIAI SU GRYBAIS
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Greitas Obuolių pyragas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
SALDŪS ŠUNIUKAI
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS