Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku

Paskelbė:
01 Balandžio 2022
Toks bulvių pyragas idealiai tinka pietums arba vakarienei pasninko metu, taip pat penktadieniams be mėsos. Jeigu norisi, žinoma, galite pagardinti kumpiu, mėgiama mėsa, grybais arba lašišos gabaliukais ir kiekvieną kartą gausite vis naują pyrago skonį. Šį kartą pateikiu Jums paprastą receptą be jokių pagardinimų, toks mums itin patiko, viduje gavosi minkštas purus, o iš viršaus traški ir labai skani plutelė.



Ingredientai



  • skustos bulvės: 800 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • česnakas: 4-5 skiltelių
  • majonezas: 4 kupinų valgomųjų šaukštų
  • tarkuotas sūris: 150 gramų
  • krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • juodieji pipirai


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bulves nuskuskite.
2. Tada į dubenėlį įmuškite vieną kiaušinį, paplakite jį.
3. Suberkite 50 gramų sūrio ir susmulkintus krapus, išmaišykite.
4. Į kitą dubenį įmuškite 2 kiaušinius, juos paplakite.
5. Suberkite likusį sūrį (100 gramų), ir sutrintą arba smulkintą česnaką. Išmaišykite.
6. Kitame dubenyje burokinės tarkos pagalba sutarkuokite bulves, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
7. Supilkite kiaušinio mišinį su česnaku ir išmaišykite.
8. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš pati naudojau 26x19 centimetrų dydžio), išlyginkite paviršių.
9. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstykite kiaušinio mišinį su krapais.
10. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
11. Jeigu norisi galite pagardinti krapais, valgyti su grietine arba pienu, pagal kiekvieno skonį ir norus. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: