Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Kategorija: Bulvių patiekalai
Toks bulvių pyragas idealiai tinka pietums arba vakarienei pasninko metu, taip pat penktadieniams be mėsos. Jeigu norisi, žinoma, galite pagardinti kumpiu, mėgiama mėsa, grybais arba lašišos gabaliukais ir kiekvieną kartą gausite vis naują pyrago skonį. Šį kartą pateikiu Jums paprastą receptą be jokių pagardinimų, toks mums itin patiko, viduje gavosi minkštas purus, o iš viršaus traški ir labai skani plutelė.
1. Pirmiausia bulves nuskuskite.
2. Tada į dubenėlį įmuškite vieną kiaušinį, paplakite jį.
3. Suberkite 50 gramų sūrio ir susmulkintus krapus, išmaišykite.
4. Į kitą dubenį įmuškite 2 kiaušinius, juos paplakite.
5. Suberkite likusį sūrį (100 gramų), ir sutrintą arba smulkintą česnaką. Išmaišykite.
6. Kitame dubenyje burokinės tarkos pagalba sutarkuokite bulves, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
7. Supilkite kiaušinio mišinį su česnaku ir išmaišykite.
8. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš pati naudojau 26x19 centimetrų dydžio), išlyginkite paviršių.
9. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstykite kiaušinio mišinį su krapais.
10. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
11. Jeigu norisi galite pagardinti krapais, valgyti su grietine arba pienu, pagal kiekvieno skonį ir norus. Skanaus!
Ingredientai
- skustos bulvės: 800 gramų
- kiaušiniai: 3
- česnakas: 4-5 skiltelių
- majonezas: 4 kupinų valgomųjų šaukštų
- tarkuotas sūris: 150 gramų
- krapai: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuskuskite.
2. Tada į dubenėlį įmuškite vieną kiaušinį, paplakite jį.
3. Suberkite 50 gramų sūrio ir susmulkintus krapus, išmaišykite.
4. Į kitą dubenį įmuškite 2 kiaušinius, juos paplakite.
5. Suberkite likusį sūrį (100 gramų), ir sutrintą arba smulkintą česnaką. Išmaišykite.
6. Kitame dubenyje burokinės tarkos pagalba sutarkuokite bulves, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
7. Supilkite kiaušinio mišinį su česnaku ir išmaišykite.
8. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš pati naudojau 26x19 centimetrų dydžio), išlyginkite paviršių.
9. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstykite kiaušinio mišinį su krapais.
10. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
11. Jeigu norisi galite pagardinti krapais, valgyti su grietine arba pienu, pagal kiekvieno skonį ir norus. Skanaus!
Raktažodžiai:
bulves, suris, cesnakas, bulviu pyragas, pyragas, kiausiniai, majonezas, tarkuotas suris, krapai, druska
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Žuvies maltinukai su daržovėmis
Bulvių "kišenėlės"
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
Bulvių pyragėliai
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
LAŠIŠOS SRIUBA
Bulvytės fri orkaitėje be riebalų
Traškūs bulvių ir pievagrybių kroketai
BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU
Šniceliai su balta duona ir padažu
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Naminė baltoji mišrainė su dešra arba rūkytu kumpiu
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Bulvienė su džiovintais grybais
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Purus bulvių apkepas su daržovėmis
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
Provanso bulvių apkepas su kumpiu
Vištienos kotletai su įdaru