Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai
Kategorija: Grybų patiekalai
Man šitaip farširuoti kiaušiniai yra tikras atradimas. Jie ne tik labai tinka pusryčiams, bet ir yra verti puikuotis ant šventinio Velykų stalo. Taip pat tai gali būti nuostabi idėja ir po Velykų, jeigu liko daug margučių arba nesuvalgytų kiaušinių.
1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.
2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.
3. Tada gražiai perpjaukite pusiau.
4. Atsargiai išimkite trynius. Baltymų puseles atidėkite į šalį. Trynius sutrinkite šakute.
5. Tada svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
6. Sviestą ištirpinkite keptuvėje.
7. Į keptuvę suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.
8. Baravykus taip pat pasmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Pagardinkite druska bei pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
9. Keptuvės turinį šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite į dubenį pas trynius.
10. Dėkite mėgstamą majonezą ir susmulkintus žalumynus. Išmaišykite.
11. Pasiruoštu įdaru įdarykite kiaušinių baltymų puseles. Skanaukite!
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- džiovinti baravykai: 1 saujelės
- raudonieji svogūnai: 1
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnelio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
- krapai: pundelio
- svogūnų laiškai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.
2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.
3. Tada gražiai perpjaukite pusiau.
4. Atsargiai išimkite trynius. Baltymų puseles atidėkite į šalį. Trynius sutrinkite šakute.
5. Tada svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
6. Sviestą ištirpinkite keptuvėje.
7. Į keptuvę suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.
8. Baravykus taip pat pasmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Pagardinkite druska bei pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
9. Keptuvės turinį šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite į dubenį pas trynius.
10. Dėkite mėgstamą majonezą ir susmulkintus žalumynus. Išmaišykite.
11. Pasiruoštu įdaru įdarykite kiaušinių baltymų puseles. Skanaukite!
Raktažodžiai:
baravykai, grybai, dziovinti baravykai, kiausiniai, grybais idaryti kiausiniai, svogunai, majonezas, krapai
Bulvienė su džiovintais grybais
Žuvimi įdaryti kiaušiniai
Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Tunu įdaryti kiaušiniai
Įdaryti kiaušiniai
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
bulvių gratinas / pyragas su džiovintais grybais
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Grybai su riešutais
Baravykų sriuba
Sumuštiniai su kiaušiniu ir ridikėliais
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Baravykų sviestas - užtepėlė su čiobreliu
Šniceliai su balta duona ir padažu