Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai

Kategorija: Grybų patiekalai


Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai

Paskelbė:
07 Kovo 2022
Man šitaip farširuoti kiaušiniai yra tikras atradimas. Jie ne tik labai tinka pusryčiams, bet ir yra verti puikuotis ant šventinio Velykų stalo. Taip pat tai gali būti nuostabi idėja ir po Velykų, jeigu liko daug margučių arba nesuvalgytų kiaušinių.



Ingredientai



  • kiaušiniai: 3
  • džiovinti baravykai: 1 saujelės
  • raudonieji svogūnai: 1
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • krapai: pundelio
  • svogūnų laiškai: pundelio


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.
2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.
3. Tada gražiai perpjaukite pusiau.
4. Atsargiai išimkite trynius. Baltymų puseles atidėkite į šalį. Trynius sutrinkite šakute.
5. Tada svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
6. Sviestą ištirpinkite keptuvėje.
7. Į keptuvę suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.
8. Baravykus taip pat pasmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Pagardinkite druska bei pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
9. Keptuvės turinį šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite į dubenį pas trynius.
10. Dėkite mėgstamą majonezą ir susmulkintus žalumynus. Išmaišykite.
11. Pasiruoštu įdaru įdarykite kiaušinių baltymų puseles. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: