Baravykų - grybų sriuba su bulvėmis
Kategorija: Sriubų receptai

Ingredientai
- šaldyti baravykai: 2 saujų (tiks ir kiti pamėgti miško grybai)
- bulvės: 3
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- porai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- avižiniai dribsniai: 2-3 valgomųjų šaukštų
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- sviestas: 30 gramų
- lauro lapai: 2
- vanduo: 2,5 litro (arba daržovių sultinys)
- krapai: pundelio
- svogūnų laiškai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia daržoves nulupkite bei nuplaukite.
2. Tada svogūną, česnaką ir porą supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką tiesiog griežinėliais.
3. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite susmulkintas daržoves. Pakepinkite kelias minutes, sudėkite baravykus ir dar pakepinkite.
4. Bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, berkite avižinius dribsnius, lauro lapus, druską ir pipirus. Užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 20 minučių.
5. Pagardinkite susmulkintais žalumynais.
6. Šią sriubą labai skanu patiekti su ruginės duonos riekele. Skanaus!
Panašūs receptai

Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis

Virtų miško grybų sriuba su šonine ir lydytu sūreliu

Grybų sriuba su miežinėmis kruopomis

Grybų sriuba su sorų kruopomis

Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais

Kreminė miško grybų sriuba

Bulvienė su džiovintais grybais

Kaimiška žuvienė su ryžiais

Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis

Paprasta ir skani voveraičių sriuba su ryžiais

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS

Pievagrybių sriuba su makaronais ir grietinėle