Baravykų - grybų sriuba su bulvėmis
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- šaldyti baravykai: 2 saujų (tiks ir kiti pamėgti miško grybai)
- bulvės: 3
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- porai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- avižiniai dribsniai: 2-3 valgomųjų šaukštų
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- sviestas: 30 gramų
- lauro lapai: 2
- vanduo: 2,5 litro (arba daržovių sultinys)
- krapai: pundelio
- svogūnų laiškai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia daržoves nulupkite bei nuplaukite.
2. Tada svogūną, česnaką ir porą supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką tiesiog griežinėliais.
3. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite susmulkintas daržoves. Pakepinkite kelias minutes, sudėkite baravykus ir dar pakepinkite.
4. Bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, berkite avižinius dribsnius, lauro lapus, druską ir pipirus. Užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 20 minučių.
5. Pagardinkite susmulkintais žalumynais.
6. Šią sriubą labai skanu patiekti su ruginės duonos riekele. Skanaus!
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Virtų miško grybų sriuba su šonine ir lydytu sūreliu
Grybų sriuba su miežinėmis kruopomis
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Kreminė miško grybų sriuba
Bulvienė su džiovintais grybais
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Paprasta ir skani voveraičių sriuba su ryžiais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Pievagrybių sriuba su makaronais ir grietinėle
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Trinta smidrų sriuba
Šiupininė sriuba
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Žali ukrainietiški barščiai
Daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir kukuliais
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Šviežių daržovių pieniška sriuba
LAŠIŠOS SRIUBA
Kvapni frikadelių sriuba su ryžiais
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis