Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Baravykų - grybų sriuba su bulvėmis

Kategorija: Sriubų receptai


Baravykų - grybų sriuba su bulvėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • šaldyti baravykai: 2 saujų (tiks ir kiti pamėgti miško grybai)
  • bulvės: 3
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • porai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • avižiniai dribsniai: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • sviestas: 30 gramų
  • lauro lapai: 2
  • vanduo: 2,5 litro (arba daržovių sultinys)
  • krapai: pundelio
  • svogūnų laiškai: pundelio

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia daržoves nulupkite bei nuplaukite.

2. Tada svogūną, česnaką ir porą supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką tiesiog griežinėliais.

3. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite susmulkintas daržoves. Pakepinkite kelias minutes, sudėkite baravykus ir dar pakepinkite.

4. Bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, berkite avižinius dribsnius, lauro lapus, druską ir pipirus. Užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 20 minučių.

5. Pagardinkite susmulkintais žalumynais.

6. Šią sriubą labai skanu patiekti su ruginės duonos riekele. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook